Varför?

​Det har blivit alldeles för lite fotande på sistone. Det är ju en kombo av orsaker så klart, dels inget jag velat se, lite lätt lågsäsong, dels att jag har valt bort vardagar för att fokusera på nya jobbet. Men nu står jag här, på Medis, i mina trasiga brallor omringad av svartklädda främlingar och känner mig avslappnat hemma.

Det händer emellanåt och i veckan så frågade en kollega lite om konsertfotobranschen och när jag berättade om hur mycket jobb och hur lukrativt det är (?) så fick jag igen frågan ”men varför gör du det?”. Jag kom inte på någon bra svar så det har malt lite i mitt huvud. Så idag stod jag och fotade ett band jag aldrig hört talas om och blev fullständigt golvad, fantastisk musik, bra drag, härlig energi på scenen och en smågalen sångare, jag får huka mig får att inte bli pisksnärtad av micsladden eller skallad av det engagerade fanet precis bakom. När sångaren gör ett hopp precis framför mig (satte inte bilden, var inte ens nära) så är lyckan på något vis total och det enda jag kunde tänka var ”jag kan inte tänka mig en verklighet där jag inte gör det här.” Det är mitt syre. Det här är mitt hemma, mitt tempel, mina vänner, nya och gamla. Mina idoler, barndomsminnen, framtida härliga minnen, mitt nu och min framtid. Det här är inte mitt jobb, men det är på något sätt allt annat. Det här är musik för mina ögon, öron, kropp och själ.

Jag kan heller inte låta bli att bli lite sentimental, nedräkningen för Medis är igång ordentligt. Två månader kvar. Sista natten på Medis blir på nyår sedan blir det… bibliotek? Wtf?! Hoppas ersättningslokaler blir fantastisk men det är mycket själ i de här väggarna och jag tror att tonerna kommer fortsätta eka i det tysta biblioteket.

Jag märker att jag har fotat generellt för lite i mitt Instagram flöde och omställningen från sommar till vinter tar som vanligt tid för mig som inspireras av ljuset och solen. Jag märker att jag fotat för lite för i mitt huvud surrar bara jobb, konsertfotandet för mig är den ultimata huvudrensaren, det är här jag släpper all skit och fokuserar helt på nuet. Jag märker att jag fotat för lite i schemat framåt där jag får panik när ser att att det är nästan inga konserter i december och januari. Men november, vilken månad det kommer bli! Å ikväll är det Biffy Clyro. Need I say more? ❤️

biffy_clyro_arenan06