Tankar i början av 2020

2020 har dragit igång och vi har kommit en bit in. Som vanligt är början av januari rätt dött på underhållning, alla har semester och/eller är panka. Men det har börjat bubbla igen i alla fall. Har ett sånt stort musiklängt just nu, hoppas jag får gå på konsert snart, har ett par jag håller tummarna för.

Gröna Lund teasar att det släpps fler artister 24 februari. Än så länge ser det bra ut med släpp som The Hives, Korn, Disturbed, Gwen Stefani med flera. Frågan är vad jag hoppas på inför 2020? Lågoddsare är Passenger (som idag hintat att han kommer spela i Stockholm), Johnossi (som snart släpper nytt och spelar på Cirkus 14 april, men kan spela till sommaren igen) och så hoppas jag ju alltid på Biffy Clyro. Sen om dessa kanske kommer till Gröna Lund, Lollapalooza eller något annat, det vet jag ju inte… Vad tror ni om Eminem till Lolla eller Grönan? Han släppte ju nytt nyligen, vore ju inte otroligt, till å med jag skulle tycka det var lite coolt. En kan ju hoppas. Ser i alla fall mycket fram emot sommarkonserterna, längtar ut, till vår och sommar. Inte för att vi är så långt ifrån med 8 grader och sol.

Det här får mig att tänka att det finns tre olika kategorier av band: Första kategorin: ett par låtar räcker, men egentligen inte min smak, men alltid nyfiken på nytt. Andra kategorin: Vill se hela konserten, kan se dem igen om de spelar på festival men betalar inte extra för det, om det inte är någon annan som vill gå. Tredje kategorin: Jag kommer vara där varje gång dom spelar inom rimligt avstånd eller ibland resa när det är något speciellt. Jag älskar den kategorin. Där har vi Biffy, vi har Agent Fresco, The Hives, The Sounds, The Rhymes, Rob Zombie, och säkert fler jag inte kommer på direkt nu. Det spelar ingen roll hur många gånger man ser dem. Dom kan köra samma setlist som sist, det är okej. Men har dom nytt vill man ju höra det också. Det finns alltså band man inte tröttnar på live. Mina sådana band är ofta väldigt rutinerade, det är en bra show varje gång.

Men jag är så Biffy-live svulten så det är galet åt det. Så jag tänkte jag gräver ner mig tio år av bilder på Biffy (Se nedan). Första bilderna är från Peace & Love 2010 och den sista bilden från Royal Albert Hall 2018 (från publiken). Dom har nämligen inte varit här sedan dom släppte sin Unplugged, dom har inte varit här sen dom släppte soundtracket till ”Balance, Not Symmetry” (verkar gå att se filmen här, ska testa ikväll) och dom har ytterligare en platta i pajpen. Va. Fan. KOM IGEN NU DÅ! Ut å spela mer er! Kom hit någon gång!

Nåväl, nu drömmer och minns vi oss tillbaka:

Biffy Clyro

2010 – Peace & Love

Biffy Clyro på Debaser Slussen 2012_27

2012 – Debaser Slussen

Ben i Biffy Clyro Debaser Slussen 2012_33

2012, när jag intervjuade Ben för andra gången. Denna gång i turnébussen på kajen bakom Debaser Strand. Allt är nu borta.

Biffy Clyro på Berns 2013_20

2013 på Berns

biffy_clyro_arenan09

2013 på Arenan

biffy_clyro_arenan07

2013 på Arenan

biffy_clyro-stockholm_2016_001

2016 – Munchenbryggeriet

biffy_clyro-stockholm_2016_011

2016 – Munchenbryggeriet

Biffy_Clyro_Grona_Lund_Stockholm_2017_002

2017 – Gröna Lund

Biffy_Clyro_Grona_Lund_Stockholm_2017_008

2017 Gröna Lund, deras senaste i Sverige.

oznor

2018 September, Unplugged på Royal Albert Hall.