Teitur på Debaser Medis

Idag var det dags för Teitur att spela på Debaser Medis. Han är en av dem som jag började lyssna på bara för att han skulle spela på Medis och jag hade inget annat att fota. Fantastiskt nog så är han ju ett riktigt gulkorn. Jag har lyssnat ganska mycket på honom de senaste månaderna, bara för att jag vill, inte för att jag skulle fota. Jag gillar musiken, den är lugn soft och lite experimentell. Texterna är ganska ”klara” man kan verkligen få en bild av vad han försöker säga. Tänker på låtar som ”I was just thinking” och ”All I remember from Last Night is You” andra låtar kan vara lite mer poetiska och har lite mer rum för tolkning.

Konserten var fantastisk. Han verkade lite… lågmäld får man väl säga. Han blev glad varje gång vi applåderade. Lite ”det här går ju bra”. Men samtidigt fantastiskt professionell. Låtarna lät precis som på skiva. Han hade med sig sitt band, jag hade varit lite orolig för att det skulle vara bara han och en gitarr, kan bli lite tråkigt att fota. Flera gånger kommenterade han ”det känns lite konstigt att spela ballader för er, men det är jag” eller något åt det hållet. Men publiken gillade det, man var ju där för att se honom. Då kommenterade han efter applåderna ”det där gick ju bra”. Han verkade lite förvånad över uppskattningen. Men hela spelningen var fantastisk och mot slutet så kände man verkligen vad jag skulle kallat ”movie magic” om det var en film. Helheten är mycket större än summan av delarna.

Några av låtarna som spelades var (inte i ordning): Freight Train, Betty Hedges, You Never Leave L.A, Stormy Weather, Let The Dog Drive Home, All I Remember From Last Night Is You, The Singer, Don’t Let Me Fall In Love With You!, Josephine.

Hur gick det att fota då? Asså det gick okej, är inte helt nöjd med bilderna, inget speciellt direkt. Lite jobbigt ljus, helt okej i mängd och mängd rök och allt sånt, men man hade ofta en vit strålkastare på herr Teitur som dagen till ära hade en vit t-shirt… Mycket utfrätt med andra ord. Jag hade inte hittat någon att fråga om vad som gällde så jag utgick från att det var de tre första låtarna. Å eftersom det inte hände så mycket på scenen så insåg jag att jag inte skulle få några andra bilder de nästkommande så då tänkte jag att det är lika bra att bara respektera den generella ”3 första låtarna, ingen blixt” regeln. Sen fick jag mig verkligen en sån riktig Uppenbarelse. Två fotografer kommer inrusandes efter typ tio låtar. Iklädda ytterkläder och med stora väskor. De bufflar sig fram till scenen (en mycket värre än den andra) de tränger bort fansen som står precis vid scenen. Det var en väldigt lugn stämning i lokalen, när dom (han) dök upp så blev det orolig, jag blev orolig. Alla andra stod stilla, mös och gick man någonstans så var man respektfull mot alla runtomkring och tog det lugnt. Han sprang runt och trängdes. Det förstörde upplevelsen Väldigt mycket. De stannade mindre än två låtar sammanlagt och sprang väl vidare till nästa spelning antar jag. Jag brukar försöka läsa av rummet när jag fotar och bete mig lite som dem runtomkring för att inte störa om man nu fotar från publiken. Nu fick jag verkligen en ögonöppnare i hur otroligt viktigt det är. Å hur viktigt det är att vara där från början så om man stör någon så kan man försvinna snabbt så de kan fortsätta titta på konserten och åtminstone njuta av resten.

Jag gillar den här bilden. Men ändå inte. Jag gillar den för strålkastaren och för att han syns bara lite. Man får titta lite länge på den. Samtidigt gillar jag den inte för att man inte ser honom så mycket. Det är inte en snabb bild. Jag kan tänka mig att det är en sån bild som gör sig på rätt ställe i rätt storlek men kanske är mindre bra i andra sammanhang. Jag är kluven. Men den fick vara med i alla fall! :o)

Jag blev ännu lite mer övertygad Teitur fan igår. Han är verkligen jättebra och jag kan förstå att Seal har köpt sig en av hans låtar och har den med på sin nya skiva. Dessutom släpper tydligen Teitur nytt i april så jag tror vi kommer få höra mer av honom. Det är bra.

Här är Teiturs hemsida.

Alla bilderna finns att kolla på Här i galleriet och de finns att köpa som printar här på Festivalphoto.

Sammanfattat; en mycket bra kväll, bra musik och goa drinkar. Tack Malin för att du följde med! *kram*

/Lötta

En kommentar till “Teitur på Debaser Medis”

Kommentarer är stängda.