Monster Magnet

Bilderna på Monster Magnet från idag:

Monster Magnet på Fryshuset

Monster Magnet på Fryshuset

Monster Magnet på Fryshuset

Seventh Void:

Seventh Void på Klubben 2010Seventh Void på Klubben 2010Seventh Void på Klubben 2010Seventh Void på Klubben 2010Alla bilderna finns här

Hur gick det där då?
På det stora hela ganska bra tycker jag! Jag fick massa bilder på trummisen i första bandet, och det var lite av de ”galna basisternas kväll”. Killen i Seventh Void var ju heeeelt galen. Syns nästan på bilderna? :o)

Läxan…

… som jag gav mig själv igår tycker jag gick halv bra. Det finns saker att jobba vidare på.

  1. Jag letade efter mönster, lyckades hitta lite vad jag skulle leta efter och få några bra bilder tack vare det. Se trummisens hår tex.
  2. Trummisen: Förband var Seventh Void, här lyckades jag få trummisen, han satt framför det andra trumsetet och var därmed bra upplyst. Monster Magnets trummis däremot var svårare. Han satt placerad bakom bakersta belysnings rampen. På hela tiden såg jag ljus på honom i mindre än 3 sekunder sammanlagt. Å då var jag inte i diket och fick inte fota. Hade inte hunnit få upp kameran ändå.
  3. Jag hade gjort min läxa rent visuellt, men känner inte att jag lyssnat tillräckligt på bandet för att kunna göra en riktig recention. Orkade inte ens vara kvar och lyssna efter min favorit låt som jag sjunit på hela dagen. Powertrip. Kanske inte direkt lämpligt att sjunga på jobbet: ”I never wanna work another day in my life! God told me to relax and have the time of my life”
  4. Jag letade komposition, blev inte så mycket specifika kompositioner, mer uttryck. Inte min starkaste insats vad det känns som. Här får jag jobba mer.
  5. Kritik: Ja, jag är ju verkligen min hårdaste kritiker tror jag. Har fått väldigt mycket dålig kritik på dagens bilder, fast det är bara jag som sett dem. Å lite bra med men man blir ju inte direkt kaxig när man ser Rockfotos bilder från samma spelning. *sucka* Fan. En rolig sak är att Viktor fått samma ögonblick fast ur en annan vinkel, det är när sångaren står med handen mot kameran, jag fick klippa bort hans objektiv. :o)

Vad borde varit min läxa? (Aka: Varför sa jag inget och praktiska ting)

Ni som lusläst bloggen under en längre tid (det måste finnas några som gör det! Snittar 20 läsare om dagen, å då är jag själv högst 2-3 eftersom jag sitter på samma adress hela tiden. Stor tack till er!) Nåja, hursomhelst: En av mina utmaningar har varit att våga prata med folk, det har gått med varierat resultat, idag var helt klart ett bakslag. Två klockrena situationer uppstod där jag borde sagt något:

Varför sa jag inget 1:
Seventh Void har spelat klart för en stund sedan och lokalen har börjat fyllas lite mer, men det är fortfarande mycket luftigt långt ute på vänsterkanten där jag står. Igår gjorde jag min läxa och kollade upp bandet så när Monster Magnets posande basist som jag tänkte hålla ett öga på kommer ut så känner jag igen honom direkt. Han går rakt fram och ställer sig precis bredvid mig, jag menar Precis bredvid mig, typ 20 cm ifrån. Jag står i valet och kvalet: säger jag något eller spelar jag cool? Alla andra verkar spela coola så jag håller minen. Dum Lotta! Hade jag bara sagt ”Checking out the crowd?” eller ”Have a great show” eller något så hade jag kanske fått uppmärksamhet i diket och lite ögonkontakt bilder. Men det är klart, uppmärksamhet fick vi fotografer ändå, han posade som en toke. Nåja. 2 an är snäppet värre.

Varför sa jag inget 2:
En annan fotograf som jag vet mycket väl vem det är och som jag till och med mailat med i veckan dyker upp. Han tittar på mig, jag tittar på honom, jag ler lite stelt. Han vet förmodligen inte att det är jag, varför skulle han veta det? Å jag säger inget. Jag hade väl åtminstone kunnat presentera mig?! Dum-Lotta.

Några praktiska saker jag borde tagit hand om tidigare:
Diskutrymme. Hårddisken är full och jag får spontan radera bilder kl ett på natten. Aldrig en bra idé. Fixa detta i helgen då du ska fota åtta (8) band på onsdag och står som reserv på tre spelningar till den här veckan.
Kalibrera skärmen. Jag borde gjort det tidigare. Har fortfarande inte gjort det och vet alltså inte hur bilderna ser ut, jag krämade på lite i kontrasten eftersom det blev lite knas sist men jobbar lite i blindo. INTE bra.
Av. Jag testade för första gången tidsautomatik så man får ”rätt exponering hela tiden”. Blev absolut inte bättre än när jag gör det på Manuellt, blev skräp ganska ofta då med, så jag håller kvar vid mitt M. Den hann ändå inte mäta om ljuset i blinket.

Problem jag ska lösa:
Ojämn exponering: Fick tidvis väldigt ojämn exponering med utfrätta delar, jag vill skylla det på ljuset som var väldigt hårt från vissa lampor, men det är aldrig bra att skylla ifrån sig, jag borde istället kunna registrera ett större tonomfång, hoppas det löser sig med nya kameran.
IOS Brus: Fick massa ISO brus idag, fick köra på högsta 1600… Suck, ännu en sak jag hoppas kan ge med sig lite med nya kameran, förutom att den går att trycka upp i ISO 6400. Kan jag höja ISO så kan jag höja bländaren och få lite större skärpedjup, så hela personen är i fokus, inte bara delar av ansiktet.

Kill your darlings
Det är något jag inte har lärt mig när det gäller rockfoto, jag går bara på darlings hela tiden. Men idag har jag fått plocka bort några favoritbilder då de var för svåra att få ordning på i Photoshop. Men jag plockade nog med några fler än jag borde. Har även detta kvar att jobba på.

Frågor eller kommentarer? Låt höra!!! Jag vill alltid ha kritik på bilderna och höra fler åsikter!