Biffy Clyro & Foo Fighters @ Milton Keynes Bowl

Jag misstänker att det är minst fyra personer där ute, okej fem, som väldigt gärna vill höra hur konserten var, i detalj. Så jag tänkte att här följer en liten recention!

Vi gick hur länge som helst från bilen, det kändes som flera timmar, för vi var hungriga och törstiga. Väl framme hade första bandet (The Hot Rats) redan börjat spela, men det gjorde inte så mycket för dom var inte skitbra. Vi fick våra börjare och Cola och började leta plats… Det hade antagits att det skulle vara väldigt lite folk på plats för vi trodde vi var tidiga. Vi var INTE först. Vi kan ha varit bland de sista. Hur som; vi hittade en bit gräsmatta där ingen satt (kanske för att det låg massa kycklingben där?) och gjorde oss hemma.

Jimmy Eat World började spela. (Till höger bilden från Peace & Love i veckan, han såg ungefär likadan ut, men med en svart skjorta istället för en blå.) Jag ska vara helt ärlig… Jag tröttnade efter första låten. Det är lite för… platt för min smak. Som man sa: alla låtar låter likadant; samma takt, förmodligen olika text (svårt att avgöra) och ungefär samma röstläge hela tiden. Jag gillar iofs hans röst, den är verkligen karekteristisk. Här är den låten jag kände igen bäst och tycker är ganska bra. Som låter ungefär som allt annat dom gör.


Sen var det ju dags… MON DA BIFF! Dom körde, åh va dom körde. Å folk sjöng med. Väldigt mycket. Det kändes mycket bättre än på Stadion för här hörde jag att hela stadion sjöng, det gjorde jag inte i Stockholm. Kan ju varit att vi stod lite bättre till den här gången (jättelångt bak). Svaret på den första frågan på allas läppar är Gröna. Idag hade Simon gröna byxor. (Bilden till höger är från Stockholm) Jag vet inte vad mer jag ska skriva, de rockade ju som vanligt. Vi skrek oss hesa till God & Satan, dansade till Bubbles och Jessicas favoritlåt var Many of Horror. Här kommer en liten bild från hur det faktiskt såg ut idag när Biffy Clyro spelade och tittar man noga kan man skymta att Simon hade gröna brallor:

JO! Förresten så spelade dom en ny låt! (när hade dom tid att skriva den?!) Det var bra men inte sådär bra att man kissar på sig. Men det brukar ju inte Biffy låtar vara första gången man hör dem, utan det är när man hör dem för femtonde gången som dom är så bra att man kissar på sig å sen blir dom bara bättre. Betyder det här att dom har någon typ av skiva på gång?! Det vore ju fantastiskt roligt. Kollade turné planen nu och dom har typ en månad ledigt mellan 20 juli och 26 augusti… kanske spelar dom in en skiva då… eller spenderar tid med familjerna, det vore säkert trevligt det med, tror dom varit på turné typ konstant i ett par år nu… eller om det var typ 20. :o)

Jag insåg även idag att det var femte gången jag ser dem på typ lite mer än ett år…. nåja, man måste ju få vara fanatiskt fan till något! Tyvärr hade dom sålt slut på allt merchendise när jag skulle köpa mig en snyggare tischa.


Jaha, sen var det då dags… Foo Fighters går på. (till höger bild från Stockholm) Dom har ju verkligen helt hysteriskt många fans och hela Milton Keynes blir galna. Dom river av hitlåt efter hitlåt. Efter typ två timmar börjar jag fundera om de inte har slut på hitlåtar någon gång? Då river dom av några till. Mr Grohl svepte fyra öl på scenen under showen, (vad jag såg). Jag svär att vid flera tillfällen så var det faktiskt 65 000 personer som klappade händerna och/eller sjöng. Det var faktiskt Heeeeelt sjukt. På låten Monkey wrench så skakade faktiskt marken. Skakade. Å vi var inte i någon byggnad eller så utan stod faktiskt på bergrund i ett gammalt stenbrott. Men man hade kunnat mäta det på richter-skalan om man velat. Om vi var ensamma? Nä, inte riktigt, här är ett riktigt dåligt panorama som jag gjorde, men det fyller sin illustrativa funktion i alla fall;

så nä, vi var inte ensamma. Här är en annan lite finare bild, i kvällssolen;

Tränade lite på att fota festivalliv med, men fick egentligen bara en bild… And on that note Im off to bed! Its been a long day and I think I broke my record. Tror jag slutade på typ 18 000 steg! Helt galet. Men det var mycket gående, dansande och annat spännande så det är inte så konstigt att man har ont i fötterna.

Natti natti!

4 reaktioner till “Biffy Clyro & Foo Fighters @ Milton Keynes Bowl”

Kommentarer är stängda.