Whitesnake på Hovet

Om Imagine Dragons var den smidigaste plåtningen i år så var nog Whitesnake på Hovet en av de trassligaste. Vi fick ett kontrakt som jag inte kunde skriva på och efter många vändor med missförstånd och sena besked så strök dom paragrafen om att management måste godkänna bilderna. (Går ju emot pressfriheten – en av grundpelarna i en sund demokrati, där kompromissar jag INTE.) Tyvärr får jag inte publicera bilderna här och dom kommer försvinna från LiveNews inom 12 månader. Så passa på att kolla in dem här! Det här var ju dessutom fredag den 13 november och samma ikväll som de tragiska terrordåden i Paris när 89 personer dog på La Bataclan och Eagles of Death Metals spelning. Så mycket tankar men slutsatsen blir alltid för mig: jag fortsätter som vanlig. Jag tänker inte låta mig skrämmas från min frihet.

När det kommer till det konstnärliga: Jag fick till en sån drömbild, två faktiskt, men jag publicerade bara en eftersom dom är så lika. (Bilden ligger näst sist i albumet jag länkar till ovan.) Basisten Michael Devin tar en paus mellan låtarna, tittar rakt i min kamera, kliar sig lite i skägget och ler. Ögonkontakt med artisten är extremt ovanligt (för mig) eftersom det går så fort och jag är så jäkla stolt över den bilden. Ögonblicket gick som i slowmotion.

Det här var också första konserten där jag testade min nya kamera, jag har skaffat mig en 7D Mark II efter fem år med min gamla trotjänare. Vad jag inte tänkte på var hur lätt avtryckaren var och hur j’vla snabb kameran är. Så när jag efter två låtar har FYLLT minneskortet (16 Gb) trodde jag helt säkert att något var fel, men glad i hågen hämtar jag nästa minneskort och börjar fylla det med, för säkerhets skull. Men väl hemma insåg jag att det inte var fel på varken kameran eller kortet, jag hade bara lyckats hamra av över 650 bilder på en kvart. Som mest brukar jag komma hem med 200, då har det varit en bra dag. Låtarna var ganska långa vill jag försvara mig med, men inte ens jag går på den. Kommer helt klart krävas lite att vänja sig vid nya kameran, men jag gillar den massor. Är nyfiken på hur den klarar lågt ljus med, det ska den vara riktigt bra på.

Så ett inlägg alltså om bilder men  utan bilder….