Platå

Jag har nått en platå igen i mitt fotande, så väl med konsertfoto som resten och jag vet inte hur jag ska ta mig ur det. Jag tror det är lite som att gå ner i vikt, man börjar med att minska på sockret och ta trappen, men ju längre man kommer desto svårare blir det, man når platåer och måste ta till värre knep för att gå vidare, snöra på sig springskorna och plugga näringslära.

Jag tog tag i mitt fotande för ungefär tio år sedan, steg ett var att lära mig kameran; ISO, bländare och slutare och vilken som gjorde vad för slutresultatet. Sedan komposition, innehåll och mycket mer. Jag har läst alla böcker jag tycker verkar intressanta. Nästa steg i utrustning är att uppdatera det jag redan har men det är bara för bekvämlighet och fluff, jag har det jag behöver egentligen. Jag följer mer än fyrahundra fantastiska fotografer och konstnärer (på daglig basis) på instagram. Jag har övat massor, främst på konsertfoto detta året. Jag har utvecklats i min efterbehandling och visst lär jag mig nya saker, förmodligen, men jag saknar den där ”heureka” känslan. Och framförallt; jag vet inte vad nästa steg är. Jag säger inte att jag är fullärd, lååååångt därifrån! Jag säger bara att jag inte ser var och hur min kreativa utveckling ska ta sitt nästa steg. Det blir svårare och svårare. Det här är ju också anledningen till att jag startade den här bloggen för många år sedan, för att reda ut tankarna och hålla koll så jag kan lära mig mer.

Så hur tänker jag framåt? Vilka drömmar är inte uppfyllda? Vissa band kvar, men det dyker upp nya måsteband hela tiden. Turnéfotograf och följa med ett band ut på vägarna vore ju fantastiskt! Men inte många tar med sig fotografer och jag är så sjukt dålig på nätverkande att jag har svårt att se att det någonsin skulle hända. Kanske är marknadsföring, nätverkande och liknande nästa steg, men jag vill ju fortsätta lära mig foto. Jag har hittat de genrers jag gillar att fota i så det blir heller inte mycket nytt på det sättet. Jag har dessutom märkt att jag låter bli att fota ganska mycket, jag sorterar innan jag ens tagit bilden. Jag ser den i huvudet och väljer att aldrig ta den. Ofta för att jag ser/tror att den blir tråkig alternativt att jag redan tagit bilden tidigare.

En kurs har jag funderat på länge, men just nu har jag inte pengarna som krävs för den kurs jag vill gå.

Så om någon har några tips tas de tacksamt emot. En bok? En teknik jag inte provat? En kurs med vettigt pris? Eller något som någon av er läsare tänker ”fan hon är ju så dålig på XYZ, och ser det inte ens.” gulliga ni; säg något.