ljuset kommer tillbaka!

Idag är det den 22a december. Vet ni vad det innebär? Den egentliga julafton, lucia och nyårsafton på samma dag! Vi bara envisas med att sprida ut dom i kalendern. Förklaring: idag är det vintersolståndet. Anledningen att vi firar Lucia som kommer tillbaka med ljuset. Jesus föddes inte ens i december egentligen utan man flyttade födelsedagen för att lättare kunna kristna dom däringa hedningarna som firade annat runt det här datumet. Å nyår är det ju rent planetariskt. Imorgon är för första gången på sex månader som dagen efter är längre än dagen innan. Ett nytt år alltså! Ljuset kommer tillbaka! Det om något är väl värt att fira!

Annars så gör jag inte så mycket rockfotoigt just nu. Det är (kalendariskt och traditionellt) julafton om två dagar och branschen ligger i princip nere till slutet av januari. Så nu får man börja leta lite ny och obskyr musik för jag kan fan inte vänta en månad med att plåta! Nästa inplanerade är Tove Styrke på Debaser Slussen. Jag måste vara där, hon är den som överlägset dragit mest folk till bloggen med bilden här brevid. Jag jobbar även lite med årets årskrönika och kommer förhoppningsvis uppdatera funktionaliteten lite inom kort.

Annars så samlade jag en miljard vuxen poäng igår när jag köpte mig en stor julduk till ”matsalsbordet”.