Chris Cornell

Soundgarden på Hovet 2013_04

 

Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Vi har ju sett ett flertal legender tas allt för tidigt från oss den senaste tiden men Chris Cornell, här blev det personligt. Soundgarden var ett fantastiskt viktigt band för mig när jag växte upp i mitten av nittiotalet. Jag var lite stolt för det var bland det hårdaste jag gillade På Riktigt redan tidigt. Jag har kvar Bad Motorfinger (1991) LP:n med låtar som Rusty Cage (nedan) som fick mig att inse att ”jo, jag som ung tjej kan också gilla Riktig hårdrock på Riktigt. Med själ och hjärta” på den tiden lyssnade nästan bara killar på hårdrock i mina kretsar. Några år senare när jag spelade i band så spelade vi bl.a. ”Black Hole Sun” i replokalen.

Han gjorde mycket bra och temple of the dog platta är magisk.

Det blir så himla märkligt att scrolla i sociala media när något sånt här händer,  ämnet tar upp all ens tankekraft och tack vare både algoritmerna och det märkliga faktum att inte alla andra är helt lamslagna så blandas de sorgsna hyllningstalen med jordgubbar, ankor och marsvin med lång päls. Jag vill bara prata om en sak.

Soundgarden på Hovet 2013_10Det finns bara ett ämne.
Soundgarden på Hovet 2013_08

En enorm och fantastisk röst har tystnat. Allt jag kommer på att säga låter löjligt.
Soundgarden på Hovet 2013_02

Jag fick möjlighet att fota Soundgarden och Chris Cornell på Hovet 2013, det är därifrån bilderna i det här inlägget är tagna.

Rapporterna väller in om att det ska ha varit självmord, jag vet inte. Det jag vet är att vi måste ta varandra på allvar, våga prata med någon när ni mår dåligt och ser ni minsta signal hos någon så ta upp det med personen, titta inte bort. På samma sätt som min engelskalärare på gymnasiet tog ett allvarligt snack med mig när jag skrev i min engelska dagbok att jag gillade att skriva ”suicidal lyrics”. Nej, jag var inte självmordsbenägen, jag tyckte bara det var ett coolt ämne att skriva om, poängen är att hon tog mig åt sidan och pratade med mig, på allvar. Jag visade henne lite av min fantastiska poesi (tonårsdravel om döden) och vi släppte ämnet.

Läs om självmordstankar och vem man kan kontakta, dygnet runt, på 1177, det gäller även dig som är närstående.