Fotomässa och ny kamera

Igår var det dags för Fotomässan och att köpa ny kamera! Mässan var rolig och jag träffade massa roligt folk, endel som jag träffar oftare (Pappa och Malin) och endel som jag träffar väldigt sällan så det var kanonkul! (Josefin, Sofie och Miranda, även Anna träffade vi på en snabbis. Alla från Rockfoto kursen i somras) Men det var även några som saknades som jag hade sett fram emot att träffa (Majja och Tille) Annars var mässan lite ordinär faktiskt, mycket fina bilder, men det känns som den var större förra året. Jag saknade Media Markt som förra året hade pallar med systemkameror uppställda till gris-pris. Sånt gillar jag. I år vann Japan Foto på pris.

Kameran blev det dyraste köpet jag någonsin gjort, efter huset och lägenheten naturligtvis. Det blev en Canon EOS 7D och ett nytt objektiv (Canon 24-70/f2.8 L USM). Mitt första L objektiv. (sånt med röd rand på!) Vad är skillnaden mellan ett objektiv med röd rand på och inte röd rand? I pris är den lille röde randen 150% dyrare. Å man får vad man betalar för brukar det ju heta. Det är bättre testat, korrigerat, skarpare och mer vädertätt. Vädertätt känns som en bra idé när man står mellan bandet och några tusen fulla hårdrockare. Jag köpte mig även en fin liten väska, en bok och ett filter. Men filtret måste jag byta ut för jag fick fel dimension. :o( Allt detta gick loss på ca 24 lök. Hua.

Det gick ganska bra att lära sig kameran, men jag har ju fortfarande endel kvar, jag leker ofta väldigt mycket med fokuspunkterna då det ofta är massa annat skit i vägen och jag har inte fått stenkoll på hur jag byter där än. Men det löser sig under dagen idag. Det enda större problemet jag stötte på var att jag inte kan öppna bilderna i något Adobe-program. CS4 stödjer inte 7D. Det kanske fungerar om man uppdaterar CS4… men jag har inte gjort det av någon anledning… Så under natten har jag fått installerat program och hittat ett helt nytt sätt att arbeta. :o( Men det fungerar, även om det är en tejplösning.

Jag är dock Väldigt glad för min nya kamera!

Nu kan jag inte skylla på utrustningen längre!

Jag har inga ursäkter kvar!!! (förutom min egen inkompetens) Nu ska jag bara komma på ett namn på den nya kameran! Om någon råkar läsa det här och har ett förslag så tar jag tacksamt emot! Hittills har den mest hetat Storebror. Men jag har ju redan en riktig storebror som gör sig väl förtjänt av namnet!

(Ja, bilden är oskarp, jag har ju fotat kamrorna så jag kunde ju inte använda dem…)