Jag har långt kvar

Jag har den senaste tiden (typ senaste 48 timmarna) kommit i en liten svacka. Det är inte ovanligt i mitt fotande, speciellt inte om det är så att det är länge till nästa bekräftade foto-session. Men framförallt består platån av ”Fan va jag suger”. Jag tittar på mina bilder och ser hur långt jag har kvar, hur mycket jag har kvar att lära.

Visst, jag erkänner att jag har kommit långt. Den genomsnittliga kvalitén är bra mycket högre än tidigare. Fler foton är skarpare och har någon typ av uttryck. Men oj så långt jag har kvar.

För att komma ur svackan så sätter jag upp nya delmål, dessa är mina nya delmål:

 1. Köp den nya kameran, (EOS 5D Mark II. Typ 19 500:-) med högreISO kan jag komma upp i bländare och få ett större skärpedjup även på korta avstånd och fota under omständigheter där jag inte kan fota idag.  Jag får även mycket högre upplösning ochpå det stora hela en MYCKET högre kvalité på kameran. i värsta fall om pengarna tryter när det ger sig så fungerar en 7D med. 7000:- billigare. Men man får vad man betalar för och har jag den här är det en mycket bra grund jag kan stå på länge.
 2. Köp det nya objektivet (Tamron Objektiv AF SP28-75/2,8 DI IF XR ca 4200:-) Så jag kan zooma på scenen! Har fått använda den fasta 50/1.8:an, vilket är kul i sig, men det vore roligt att få välja utsnitt lite mer och få en lite högre kvalité. Hade naturligtvis gärna valt ett original Canon, men det är 3 gånger priset. Man får vadman betalar för men kan man inte betala får man nöja sig. Lättare att uppdatera sen, när jag har vunnit på lotto.
 3. Titta på mer bilder. Det här har jag redan börjat med idag. Analysera vad som jag tycker gör en fantastisk bild och vad som ger det som gör att man tycker att bilden är ”Magical”. Det jag kommit fram till hittills är känslouttryck eller händelser. Eller direkt ögonkontakt. Här kommer även nya kameran/objektivet in, för att fånga det så bör kameran/objektivet/autozoomen vara lite snabbare på avtryckaren. Jag trycker och trycker men ibland händer inget.
 4. Fundera på om du ska köpa en bok på fotomässan. Det brukar jag ju göra, vore kul med lite inspiration, men är inte säker på att jag hittar någon som passar mitt väldigt smala, nya fotoområde. Men det är klart, en bok om komposition skulle ju inte sitta fel.
 5. Övning ger färdighet. Jag bokar upp mig på så många spelningar jag kan men det är ändå inte tillräckligt. Alldeles för mycket osäkerhet om man får ackreditering och får man ackreditering till 3 spelningar på en vecka (vilket aldrig hänt hittills) har man effektivt fotat i högst 45 minuter men lagt ner 30 timmars arbete. (Utanför heltidsarbetet och pendeltiden) Jag måste helt enkelt komplettera upp med någon annan typ av foto, där jag får ut mer foto per satsad mängd energi/tid. Ska ut med Majja och försöka fota i Gamla Stan nästa söndag. Det ska bli kul men jag vet inte alls vad jag ska fota. Gatstenar? Tills dess kanske jag skulle satsa på lite självporträtt? Ingen annan ställer ju upp och jag måste verkligen ha lite nya profilbilder. Deadline: nästa söndag.
 6. Posta bilder på Flickr grupper. Jag behöver verkligen höra vad folk har att säga om mina bilder, finns flera Flickr grupper om konsertfoto. Deadline: nästa söndag.
 7. Sök fotopasset till Monster Magnet som spelar på fredag. Jag ska söka mitt första egna ack via Festivalphoto.
 8. Du skulle ju kunna googla ”intervjuteknik”… å läsa något om det, inte bara skjuta från höften. Journalisthögskolan vänder sig i graven.

Så där. Då känns det som att jag har lite att göra: Spara pengar som en toka och jag har några uppgifter att bita tag i.

2 reaktioner till “Jag har långt kvar”

 1. Det låter som väldigt bra delmål. Objektivet (Tamron 28-75) har jag och trivs hur bra som helst, så det är helt klart värt pengarna. Och om du vill testa att fotografera annat än konsert så kan du alltid dra med mig någonstans!

  1. Ja, det objektivet är lite ett måste känner jag. Är sjukt begränsad i den fasta 50:an. :o/ Ja! Vi kan ut å fota någonting! Är du i stan vid något tillfälle så hör av dig! Vore kul att ses på fotomässan om inte annat!

Kommentarer är stängda.