Abstinens

Nu är det jättelångt kvar till nästa gång jag ska fota. Näst lördag, en å en halv vecka. Känns jättelångt bort. Sen får jag inte fota några konserter (vad jag vet nu) förrän i januari och då är det bara en. Mars börjar se lite bättre ut. Men jag får abstinens direkt. Har inte fotat på två dagar, lade upp bilderna igår. Hade fått abstinens redan igår. Hur jag märker att jag har abstinens?

När man börjar sakna dom äckliga sakerna så vet man att det är allvarligt. Står på centralen och väntar på tunnelbanan och någon har spillt ut massa öl för några timmar sedan. Så bara lukten av gammal avslagen, utspilld öl sätter igång tankarna. Saknade känslan när skorna fastnar i golvet och gör det där ”ratch”-ljudet när man går. Att sparka runt massa mer eller mindre tomma plastmuggar. Lukten av 1500 människor som stått och väntat alldeles för länge i en lokal med undermålig ventilation. Luften är tjock, syrefattig och alla är lite svettiga. Ljudvolymen även innan bandet börjar gör att det är svårt att föra en vettig konversation, man är ensam med sina tankar tillsammans med 1500 andra. De otåliga förväntningarna när det känns som att bandet aldrig ska gå på, man är rastlös, trött på att vänta och har redan ont i fötterna. Men man vet att snart går världens bästa band på som man väntat på i månader. Snart får man höra den musiken live som man gått och lyssnat på så länge i risiga hörlurar och inte kan få nog av. Musik som ofta tagit en genom svårigheter och glädjeämnen. Kommer dom spela favoritlåten? Fötterna gör inte så ont längre.

Så slocknar ljuset.

Publiken skriker.

Trummisen räknar in.

Ljuset exploderar.

Musiken exploderar.

Publiken exploderar.

… Klart som fan man får abstinens.

2 reaktioner till “Abstinens”

 1. Först: Kul att du gillade bilderna på Babian :)

  Sen: Och apropå det här inlägget så förstår jag precis vad du menar. Just nu har jag inte ens någon ”nästa spelning” att se fram emot, känns jäkligt tråkigt! Men det är så mycket nu i skolan innan jul, så det är svårt att hinna ändå. Efter julen någon gång hoppas jag att vi får dela dike under någon konsert, skulle vara riktigt kul! :)

  1. Halloj Sandra! Klart jag gillade Babian bilderna! Du är ju kanonduktig och Babian levererar alltid fullt ös.

   Å va jobbigt att inte ha någon nästa spelning att se fram emot, har i alla fall nästa lördag. Lite småband, det ska bli roligt. Satsa på skolan nu till julen, det här blir man ju ändå inte rik på! Så ses vi i något dike i Januari när du kan löka lite mer i skolan… :o) Håller listan här till höger uppdaterad så vet du var jag är.

   Hade bra! Kram!

Kommentarer är stängda.