Filter funderingar

Jag fick ju fel filter när jag köpte kameran, jag fick 72 mm istället för 77, så det passade ju naturligtvis inte. Men idag har jag varit till Japan foto och bytt så nu ska det passa. Känns som jag behöver ett filter med tanke på att det är inte helt lugna miljöer jag befinner mig i. Jag pajjade ju ett filter på det andra stora objektivet. Skulle börja fota och det var bara pulver kvar när jag tog bort linsskyddet. Frågade idag om det kan hända av spänningar av linsskyddet men det sa hon att det inte kunde, utan bara om det fått sig en smäll. Men det var helt när jag satte på linsskyddet och trasigt när jag tog bort det. Linsskyddet satt lite snett och jag är helt säker på att det inte fått någon smäll. Det var första gången jag skulle använda objektivet och det var min bäbis. Det hade inte fått någon smäll. Så jag fortsätter tro på spänningar orsakade av att linsskyddet satt snett, eftersom fjädern i linsskyddet är jättehård. Men nu har jag nytt i alla fall! Men inte till tratten, bara till nya. Någon gång när jag känner att jag har 550:- extra så står nytt filter till tratten på inköpslistan.

Jag hann även läsa igenom hela boken ”Three songs, no flash” på tunnelbanan. Men jag skriver ett separat inlägg om det.

Förresten. Sorry om bloggen sett lite konstig ut i veckan. Jag gjorde en säkerhetsuppdatering och då försvann alla mina css inställningar. Men nu har jag fått tillbaka det mesta. Även en del andra funktioner pajjade, men nu ska allt vara tillbaka på banan.

Jag har dessutom kompletterat med lite fler bilder på Deftones, på begäran av Madelene.

Hoppas ni har en trevlig helg och får kanske lite fina vinterbilder! Ha det bra!

Förresten! Kom på varför Rockfoto inte visade några bilder på Deftones. Man fick skriva på en fotorelease för att få fota, vilket innebar att bilderna bara fick publiceras på det ställe som man är uppdragsgivare. Rockfoto hade säkert typ Aftonbladet, Expressen eller DN som uppdragsgivare och fick inte publicera dem på hemsidan. Jag fotade dock för Festivalphoto så bilderna får publiceras på Festivalphoto men inte säljas vidare. Jag fick även publicera dem i ”min proffesionella portfolio” alltså här. :o)