Jag och Rihanna, del 1 och sista delen

Så var det dags igen, de amerikanska superstjärnornas svindyra advokaterna har gott loss ordentligt, igen. Jag var reserv på Rihanna, alla mina jobbarkompisar ska gå och var väldigt hoppfulla. Jag fick frågan tre gånger i lunchrummet idag om jag ska fota men jag fick säga att jag är reserv och att han som ska fota verkar gå in för det.

Så ikväll får jag chansen eftersom han som hade första tjing sa nej. Men sen när jag får reda på varför så finns det inte en chans i helvete att jag gör det. Jag tyckte Britney Spears Photo Release var helt sjuk men Rihanna är femtitvå resor värre. Rihanna ska godkänna ALLA bilder som publiceras OCH har rätt till en sk kill-notice, alltså att om hon/managementet inte gillar bilden så ska den deletas för alla framtid, på alla sätt och vis, utan att ha visats för tredje part (läsarna). Annars kan man bli åtalad enligt någon lag i New York. (Ens lagligt i Sverige?)

På vilken planet får man styra media på det sättet? Det är ett så grymt intrång på pressfrihet och fri journalism att jag fullständigt tappar den lilla tron jag hade på den amerikanska tryckfriheten! Något är helt sjukt, galet, allvarligt fel! Har någon berättat för amerikanarna att deras advokater helt har urholkat alla möjligheter till opartisk journalistik? Och vem är Rihannas management att säga vad som är en bra bild? 

Jag gör det enda pyttelilla jag kan göra, bojkotta, igen. Hoppas att fler gör det och att hon får samma behandling som Brittan. Med andra ord, i princip fullständig radiotystnad i alla medier.

Sssssssssssssssssschyyyyyyyyy……

 

Men hoppet lever, för det är den individuella artisten som FAKTISKT bestämmer hur de vill göra. Så jag vill avsluta med en bild på David Grohl på Stadion i somras. Jag stod i publiken med en kompaktis, men Foo Fighters hade tydligen en rejäl photo release dom med. Men arrangören ringde en extra gång och kollade och hela releasen revs upp och ingen behövde skriva på något. ”Äh, skit i det!” lite: ”Jag betalade advokaterna en biljard pengar men gör som jag vill ändå! Fuck it!” DET, mina vänner är ROCK N ROLL!!!