jag var inte där…

Dagen till ära vaknade jag med en liten lätt huvudvärk. Fortfarande trött trots att jag sov typ 10 timmar i natt, vilket är (nästan) dubbelt mot vad jag brukar. Tröttheten berodde på mitt äventyr med Foster The People i torsdags som hade resulterat i 3 timmars sömn. Hela bildbehandlings processen drog ut på tiden. Jag vet inte riktigt varför det blev värre denna dag än alla andra. Jag får gå in i djupgåemde analyser om det. Sen någon gång. :-)

Hur som helst. Det var bakgrunden. Igår (fredag) spelade In Flames på Hovet och typ ALLA mina konsertfotovänner var där! Jag hade med velat vara där men Festivalphoto hade redan en fotograf. När jag väl hade kommit på att jag kunde söka för bloggen så hade jag redan bokat upp mig på AW med jobbet. Det var fantastiskt trevligt så jag ångrade mig inte då… Men imorse när jag ser mitt nyhetsflöde på Facebook… Fan. Å så mycket fantastiska bilder! (bilden till höger tog jag på Sonisphere i somras)

Men med tanke på facit så finns det inte en sportmössa att jag hade klarat det. Men man kan väl få känna att man missade något! Nåja, vad är väl en bal på slottet?

…men jag var på Fotomässan idag

Jag må ha missat In Flames igår på Hovet men idag var jag på Fotomässan. Hela dagen. Jag filar ihop ett litet reportage som jag publicerar här sen. Men intrycken var många och trots att jag var där i ca 7 timmar känns det som jag inte fick nog. Det gick även en hel del pengar men som tur var så stängde mässan, så jag behöver nog bara skjuta upp renoveringen av köket en månad eller två… Men eftersom jag har presspass så kommer jag ju in i morgon med. Får se hur jag känner att reportaget går, om jag får kanske går tillbaka imorgon… men då lämnar jag kortet hemma.

Lensbaby Muse
Lensbaby Muse

Vad blev så dyrt då? Jag köpte lite böcker, bland annat en av Elisabeth Ohlson-Wallin om hennes fantastiska utställning Jerusalem. Dessutom blev det en Moderkseppet film (allt om RAW) och det som gjorde störst hål i budgeten: jag köpte en Lensbaby Muse! Det är ett… ja, lite av ett leksaks objektiv. Finns ingen autofokus. Bländaren kommer i en separat lite påse och man lägger på små ringar för att ändra bländare. Man sätter fingrarna på ringen framför och bara skiftar runt runt bälgen och fokusen lite som man vill. Det är en 50 mm och största bländaren är 2.0 (ingen extra ring). Jag har hunnit ta några testbilder. Fick köra med blixt för det var så attans mörkt överallt, men det fungerade, även om jag körde auto på blixten men objektivet skickar ingen bländar info tillbaka, så jag vet inte riktigt vad blixten räknade på, men det fungerade. Blev lite olika resultat hela tiden, men det är ju lite grejen, man har inte riktigt full kontroll.

Jag har inte rört bilderna i Photoshop, jag tweakade exponeringen och kontrasten en aning i RAW men annars är det rakt ur kameran.


7 reaktioner till “jag var inte där…”

 1. Synd att du inte va med igår. Undrade en sväng igår vart du var. Kändes som att det var en spelning du borde varit på :)
  Kul med nya objektivet. Skitsnyga bilder, gillar apelsinerna mest.

  1. Ja, det var riktigt synd, hade väldigt gärna varit där men den var tyvärr upptagen även om jag var tidig med att anmäla mig. Så kan det gå. :o/

   Kul att du gillade bilderna! Hoppas det är fint väder imorgon så ska jag springa ut å plåta lite. :o)

 2. Hej! Kul att du köpte en och ännu roligare att du visar lite bilder – det är ju jättesnyggt och du har verkligen hittat bra motiv för det ^^,

  1. Halloj Minna!

   Kul att du gillade bilderna! Jag hade egentligen reda spräckt budgeten ordentligt, men jag får helt enkelt vänta lite med köksrenoveringen. Ibland så uppstår ”måsten”! :o) Stort tack för hjälpen och introduktionen!

   /Lotta

  1. Jaa! Det ska jag göra, men man ska nog ”sejfa up” med lite vanliga objektiv med. Kan bli väldans suddigt… :o)

Kommentarer är stängda.