Jag och mitt hår

Detta är ett spronsrat inlägg! :oD Jätteroligt, speciellt som kampanjen går ut på ”bli vän med ditt torra, frissiga hår”. :oD Jag är urtypen av människor som blivit vän med sitt torra hår! Jag är så mycket vän med det att jag omfamnar det och gör det till något helt annat: Dreads!

Jag tänkte ta tillfället i akt och svara på lite vanliga frågor om dreads, och avliva en eller annan myt. Ni som inte bryr er kan scrolla ner direkt och titta på filmen, många gånger. :o)

Q: Dreads möglar och luktar illa
A: Nej! Det beter sig precis som allt annat hår om man behandlar det fel. Låter man det torka ordentligt när man tvättat det så är det inga problem. Mitt hår luktar bara hår. Men kommer man så nära mig så känner man lukten av resten av mig med. Å den varierar…

Q: Hur tvättar man håret?
A: som vanligt, men man behöver inte tvätta lika ofta för det blir inte flottigt på samma sätt. En gång i veckan är lagom. Å inget sånt fint balsam som i filmen nedan, då kan dom gå ur.

Q: Kan man få ur dem?
A: ja. Men det tar lång tid och är jättetrassligt. Å det går åt mängder med balsam tydligen. Men det tänkte jag låta bli.

Q: Hur gör man dem?
A: man går till underbara Lina som nu jobbar på Claque La Mouche i Gamla Stan så trasslar hon ihop det i fina korvar genom att tupera och virka. För mig tog det ca sex timmar å kosta några lök. Jag går tillbaka till henne och fixar utväxten några gånger om året. Man kan göra det själv men jag når/orkar inte.

Q: Kliar dom inte?
A: Nope. Kliar inte mer än vanligt i skalpen. Men när dom nu blivit ganska långa kan dom däremot killa på ovanliga ställen när det är utsläppt. Typ långt ner på armen. Men det är ju en vane sak.

Q: Största överraskningen?
A: Att så många faktiskt ställer frågor om min intimhygien och tar det som självklart att jag ska svara. Men även att folk drar och pillar på dem när jag står i diket och plåtar. Det hade jag inte kunnat förutse! :-)

Men den dagen jag ska ta ut dem, då kanske det är en bra idé med någon produkt liknande den här:

 

Å i sann blogg anda tänkte jag nu ta å berätta ännu mer än ni ville veta. Jag har ätit thai red curry med nudlar till middag och dagens outfit var jeans och en hoodie jag gjort trycken på själv… :oP