Melodifestivalen 2012…

Haha! Luring! Ja, jag är ju inte där direkt! Jag är EXTREMT ointresserad av melodifestivalen, helt enkelt inte min typ av musik, alldeles för glattigt, för tillrättalagt och exakt tre minuter låt med tonartshöjning, vers-refräng-värs-refräng-tonartshöjning-refräng-refräng-refräng-pampigt avslut. Är inte riktigt min grej. Så vadan detta inlägg? Galet nog så ska tydligen Dead By April vara med ikväll. Jag måste ju kolla! Vad ska det bli av det här? Visserligen är dom ju (som jag sagt tidigare) lite av Metallens boy-band, så ska någon göra det så är det dom. Men jag måste ju se vad det blir av ’et. Om jag kommer rösta? Det beror lite på hur mycket sell-out det är. Kanske röstar jag oavsett. Bara för att jag vill att fler ska få upp ögonen för genren. Det förutsätter ju iofs att dom inte kör något som liknar ”fångad av en stormvind” eller så. Men jag hoppas dom kör något som liknar det dom brukar göra.

Ska bli spännande i alla fall! Detta är för övrigt (och jag törs nästan lova detta) första och sista melodifestival programmet jag ser i år. Beroende på om Dead By April går vidare vill säga.

Uppdatering: Ja, rätt låt vann ju. Loreen, helt klart bäst ikväll, se så extremt långt jag kommit utanför min box! Jag hade lite svårt för Dead By Aprils låt, den var lite väl anpassad kändes det som. Lite för mycket synth och lite för lite gitarrer för min smak. Men så kanske det är ofta med dem, minns inte exakt. Hur som helst. Jag är riktigt glad att dom gick vidare, även om jag inte tycker att det på något sätt var deras bästa låt. Spretigt och för många olika element som inte helt passade ihop. Dom kan bättre. Dom kan mycket bättre. Vet inte vem som producerat ihop det hela, men det var inte klockrent, lite krystat kanske? Men den växer för varje gång jag hör den, så den blir bättre och bättre. 

Jag lite för mycket blippblopp och lite bas. Men framförandet och hennes fantastiska röst… Riktigt bra, henne skulle jag vilja plåta. Vi läääär ju se mer av henne i framtiden. Hoppas jag. Inte bara i Globen. 

Annars är det fortfarande oroväckande torrt på spelningsfronten, nästa helg blir det hårdkörning dock, förhoppningsvis. Annars håller jag världens alla tummar för Bandit Rock Awards. 3 doors down….