Huddingefestivalen 2012

Mitt älskade Takida skulle spela igen och äntligen skulle jag får höra Europe igen! Sist jag fotade Europe hade jag inte tid att se hela konserten. Katastrof att jag hörde att dom körde Carrie när jag stod på busshållsplatsen och skulle hem. Allsången överröstade allt i närheten. Men jag fick en ny chans! Tyvärr körde inte Europe så mycket gammalt utan mest nytt. Så stor skillnad mellan dessa band, man gillar Europe på något sätt för sitt äldre material medan Takida kan arbeta in det nya. Jag vet inte vad det beror på, Takidas äldre material har man nästan tröttnat på och man vill höra det nya. Kanske Europe mer talar till det sentimentala och Takida får mer radio tid så man hör även det nya materialet mer. Jag vet inte. Men kul var det att se båda två. Lite tråkigt att Huddinge festivalen hade så lite folk bara, för mig ligger jättemycket av känslan av konserten i trycket från publiken. Sen spelar det ingen roll hur stor lokalen är, bara den är fullsatt.

Fick på Huddingefestivalen även möjlighet att lära känna några för mig nya band. Tant Strul och Albin Gromer var två av dem. De hoppas jag få se igen. Festivalen var bra arrangerad, ett helvete att ta sig till och därifrån så det blev en dyr taxiräkning och när jag stod utomhus i regnet på den kallaste julidagen på 82 år och väntade på min beställda taxi i 1,5 timme, då var jag nästan lite gråtfäridg faktiskt. Men tillslut så flagga jag ner en taxi som någon annan hade ”bommat” och en vänlig farbror körde mig hem.

Här är några bilder:

Läs inläggen om Huddingefestivalen: Fredagen och Lördagen. Alla bilder samlade hittar man på Galleri: Huddingefestivalen 2012.