Cola+Kamera=€€€

I helgen var jag på Popaganda och plåtade. Alltig gick bra men efter Damien Rices fantastiska konsert (och alldeles för lite sömn kombinerat med för mycket jobb) var jag en lätt urvriden trasa. Så jag satte mig på en sten och drack Cola. Naturligtvis tippar jag Colan (man får inte behålla korken på festivaler) och halva flaskan rinner ut. Jag reser på mig och när jag ska plocka upp flaskan som står på marken så ”halvtappar” jag kameran. Den slår inte i marken, men väl i Cola flaskan som svarar med att skvätta upp resten av innehållet i mitt ansikte, över mina armar, händer och… ja: kameran. Någonstans där tröttnar jag på alltihop, sköljer av händerna i närmsta pool, torkar av kameran å går till presscentret och surar.

Jag trodde naturligtvis att kameran klarat sig, det var väldigt lite Cola, den har sett värre saker, oftast mer alkoholhaltigt eller i större mängder vatten. Här kommer skillnaden: den har inte träffat så mycket socker förut. Den fick väldigt lite Cola på sig, bara några skvätt, men det väsentliga är hur dessa små stänk hamnar. Just den här gången valte de (utan att jag märkte det) att lägga sig runt på/av knappen. Så nu om jag vill ändra mellan Tv/Av/M/Bulb och alla de lägena så passar den på att justera på/av med. Eller om jag vill sätta på eller av kameran, så passar den på att byta läge. Inte skitpraktiskt i skarpt läge….

Lätt avhjälpt om jag lämnar in den på rengöring, det är förmodligen bara plocka bort den skruven å tvätta tvätta tvätta lite… Men då måste jag lämna in den igen. Kan förresten rekommendera Intervision.se som fixar Canon grejer. De fixade min lilla älskling när den trillade i backen förra gången. Lite knepiga öppettider bara, å det blir säkert dyrt… :o/ Kanske drulle försäkringen tar det den här gången med. Kan hoppas.

Vill bara slå ett slag för Seremedy som varit stora på DN.se den senaste veckan. En av mina favoritbilder jag tagit är på Yohio, han fick en egen artikel med, läs mer här:

http://www.dn.se/kultur-noje/det-konstigaste-ar-att-jag-ar-svensk
http://www.dn.se/kultur-noje/skivrecensioner/seremedy-welcome-to-our-madness

å bilden:

Nu ska lotta nanna!