Pearl Jam på Friends

Igår var jag på Friends arena och såg mina gamla barndomsidoler Pearl Jam. Utan kamera och skrivdon blir jag förvirrad och tänker att jag får nog skriva något här, annars har jag glömt bort att jag varit där och vad som hände om några år (månader?)

Hur som helst, hade jag betygsatt konserten hade den fått en femma från första låten. Helt fantastiskt. Det var fantastiskt i tre timmar! Från början till slut. Sällan har jag skådat mer allsång och på alla låtar. Naturligtvis var det lite mer på vissa, typ alla från ten plattan och några till.

Vi stod ganska långt fram på ståplats, kanske fem meter från staketet, men hade inte Golden Circle biljetter. Scenen var fortfarande väldigt långt bort så man kollade mest på tv apparaterna ändå. Dock var produktionen på Tv:n väldigt bra så det kändes okej. Ljudet var helt okej där vi stod (för att vara friends) och inte så högt så man kunde faktiskt prata. Även om ekot slog ibland.

Dom hann med många låtar på de timmarna så jag var riktigt nöjd. Eddie drack mycket vin (igen) och det trasslades med någon sko som skulle signeras. Slutade med att hela bandet signerade skon och Eddie drack rödvin ur en av dessa röda converse. Han åkte även runt på en av taklamporna som dom lekte med.
image

image

(yes, min stoltaste stund som konsertfotograf….
Eller så sket jag det och var på konsert mer än vanligt istället)

Några nackdelar? Den där arenan är ju fortfarande den platsen som hamnar på klar bottenplacering vad gäller platser att se band. Vi fick gå in vad som verkade vara bakvägen där alla lastbilar kör in. Känns som man ska på ett illa planerat rave. Å inte på ett bra sätt. Mitt i Solna på en av Sveriges största arenor, hur går man på toa? Bajamajja så klart! För det kan ju inte finnas vatten och avlopp draget till arenan eller? På riktigt?! Funderade man inte ens på hur man skulle lösa ståplatser alls när man byggde skiten?! ”Vi ska bara ha glassiga, internationella fotbollsmatcherna” eller vaddå? Nästa gång kanske dom ska skita i att lägga ut golv över det fina gräset och öppna taket så vi får en leråker för den där riktiga festivalkänslan. Fast nuförtiden har ju de flesta festivaler såna toalettvagnar med rinnande vatten, toapapper och belysning…

image

(Vi var typ sist ut för kön till merchståndet var så lång,
annars var det mycket kö här, låg runt hörnet från baren)

Inte många andra band jag skulle åka till denna arena för. Foo Fighters och biffy typ. Å kommer alltid ha ståplats, då kan man iallafall stå ut ljudmässigt.

Slutsats: ett av världens bästa band och ännu en riktigt fantastisk spelning. Dom lovade att komma tillbaka om två år, det ser jag fram emot.