Årskrönika 2014

Det har varit ett väldigt spännande år för mig, 2014. Kanske inte på konsertfotofronten, men på många andra fronter, framförallt jobbfronten. Något som har lett till att jag inte under hela året riktigt kunnat prioritera konsertfotandet. Under hösten har jag till exempel gått en kurs så jag missade flera konserter, både för att det det direkt krockade med lektionerna men även någon för att jag var tvungen att prioritera ”läxor”.

Men när jag scrollar igenom listan (som finns nedan) så är det ett hundratal artister/band jag hunnit med att fota i alla fall. Det som varit störst i år har var helt klart T in the Park. Jag fick se mitt älskade Biffy Clyro på plats i Skottland. Det var fantastiskt. Även riktigt roligt att uppleva den största festival jag någonsin varit på (85 000 besökare om dagen), för att inte tala om Skottland, åh, vad jag vill tillbaka dit. Det jag fotade/såg där finns dock inte med i nedanstående sammanställning, då det inte publicerades. Bilderna blev heller inte så bra, vi visste ju att vi inte skulle kunna publicera något, så det blev lite lojt fotande.

Här är bilderna som betytt mest för mig under 2014, inte nödvändigtvis de bästa men mina favoriter.

Missa heller inte LiveNews tidning som sammanfattar 2014 och skådar in i 2015!


Idoler (nya eller gamla)

Detta år har jag haft den fantastiska möjligheten att fota flera av mina idoler. Ozzy har ju stått på listan så otroligt länge och det var kul att äntligen få se honom efter att ha missat två gånger tidigare. Alice Cooper betydde mycket för mig när jag var ung. Vissa av dessa har däremot inte legat lika länge på listan, de är dock inte mindre värda.

Passenger_Arenan_Stockholm_01
Passenger

Ed Sheeran Globen Stockholm_03
Ed Sheeran, ingen har fått Globen att kännas så liten

Volbeat på Sweden Rock Festival 2014_04
Volbeat, alltid roliga att fota

Black Sabbath, Ozzy Osbourne
Ozzy, min gamla hjälte sen man var liten

Alice Cooper på Sweden Rock Festival 2014_01
Alice Cooper, ”I’m not worthy!!!” som Wayne och Garth sa.

Korn_Arenan_2014_04
Korn, inte bara bandet jag gillar, micstället kommer från en av mina konstnärliga idoler, HR Giger.


Bilder jag bara gillar

Ibland bara gillar man bilderna och bara vägrar motivera varför, om det sen är för att man inte kan eller för att man inte vill, det låter jag vara osagt. Här är några av mina favvisar från 2014 i alla fall.

Icona Pop Popaganda 2014_01
Icona Pop på Popaganda

Asking Alexandria på Tyrol 2014_04Asking Alexandria

Nicole_Saboune Popaganda 2014_01
Nicole Saboune

Thomas Stenström Gröna Lund 2014_01
Thomas Stenström på Grönan

Sick Puppies_pa_Klubben_2014_10
Sick Puppies på Klubben

Stat_of_drama_pa_Klubben_2014_05
State of Drama

viktor_and_the_blood_DebaserStrand_2014_04
Viktor and the Blood

Bandit_Rock_Awards_2014_01
Bandit Peter crowdsurfar på Bandit Rock Awards

HEAT_StockholmRocks_2014_08
H.E.A.T.


Ascoola trummisar

Det är nog ingen som missat att jag har en förkärlek för trummisar. Skulle jag börja spela ett instrument idag skulle det lätt vara trummor, men jag har inte riktigt tiden, orken, lusten eller pengarna till det. Jag prioriterar bort det mot annat, men det förändrar ju inte att jag tycker det är det coolaste instrumentet och det som för mig kan göra en låt bra eller dålig. Sen är dom ju fantastiskt roliga att fota, det händer så mycket där bakom. Det är ju dessutom ofta en riktig jäkla utmaning, eftersom förutom att dom sällan är ljussatta alls så sitter dom ju och gömmer sig bakom högar med prylar och sitter verkligen inte still. Jag gillar som bekant utmaningen i fotograferingen. Å känslan. Här är några av mina favvis bilder på trummisar från 2014.

Skillet_debaser Strand_05Skillet

Skillet_debaser Strand_02Skillet

The Royal Concept på Debaser Medis 2014_09Royal Concept

The Royal Concept på Debaser Medis 2014_01Royal Concept

Royal Concept This_Is_Hultsfred_2014_02
Royal Concept

Mamont på Sweden Rock Festival 2014_08
Mamont

Nine_Inch_Nails_Hovet_2014_07
Nine Inch Nails

Korn_Arenan_2014_07
Korn, vilket jäkla trumset! Ser utomjordiskt ut!

Royal Republic på Sweden Rock Festival 2014_08
Royal Republic, alltid sån jäkla känsla, riktigt favoritband.

Marty_Friedman_StockholmRocks_2014_03
Marty Friedmans trummis

Sick Puppies_pa_Klubben_2014_05
Sick Puppies

Reckless_Love_StockholmRocks_2014_04
Reckless Love

Halestorm_Medis_2014_08
Ingen listning av trummisar är komplett utan Arejay i Halestorm!

Twin_Atlantic_Arenan_2014_02
Twin Atlantic, han var så här glad hela tiden!

Dayshell_Medis_2014_02
Dayshell

HEAT_StockholmRocks_2014_07
H.E.A.T.

Eldrimner på Klubben_04Eldrimner


Band/artister jag fotade 2014:

 • A Silent Escape
 • Alice Cooper
 • Alter Bridge
 • Alunageorge
 • Amaranthe
 • Arcade Fire
 • Asking Alexandria
 • Avatar
 • Basko Believes
 • Black Sabbath/Ozzy Osbourne
 • Black Stone Cherry (x2)
 • Brända Barn
 • Cloven Hoof
 • Corrosion of Conformity
 • Crown The Empire
 • Danko Jones
 • Dayshell
 • Docenterna
 • Doug Seegers
 • Dregen
 • Ed Sheeran
 • Eldrimner
 • Electric Banana Band (x2)
 • Electric Boys
 • Elize Ryd
 • Ellen Sundberg
 • First Aid Kit
 • Five Finger Death Punch
 • Flogging Molly
 • Gus G
 • H.E.A.T
 • Halestorm
 • Hardcore Superstar
 • Hoffmaestro
 • Hökartorget
 • Icona Pop
 • Imber (x2)
 • In flames
 • Israel Nash
 • Jake Lee’s Red Dragon Cartel
 • Jason Isbell
 • Kindness
 • Kira HC
 • Korn
 • Krönika: Sweden Rock 2014
 • Krönika: T in the Park
 • Krönika: This Is Hultsfred 2014
 • Mamont
 • Marty Friedman
 • Matraca Berg
 • Min Stora Sorg
 • Naomi Pilgrim
 • Nicole Sabouné (x2)
 • Nine Inch Nails
 • NONONO
 • OneRepublic
 • Pain of Salvation
 • Passenger
 • Petter
 • Pixies
 • Project Bongo
 • Reckless Love
 • Royal Republic
 • Secrets
 • Sick Puppies
 • Side Effects
 • Skillet
 • Smash Into Pieces (x2)
 • Solen
 • State Of Drama
 • T N T
 • Takida
 • The Defiled
 • The Feud
 • The Ghost Inside
 • The Men They Couldn’t Hang
 • The Pains Of Being Pure At Heart
 • The Royal Concept (x2)
 • The Smoking Hearts
 • Thirty seconds to mars
 • Thomas Di Leva
 • Thomas Stenström
 • Turbonegro
 • Twin Atlantic
 • Ulf Nilsson
 • Veronica Maggio
 • Viktor & the Blood
 • Vinne Paul
 • Volbeat
 • Västerbron
 • We Met Tomorrow
 • Willy Clay Band
 • Within Temptation
 • ZZ Top