Sommarens musik

Jag gjorde en liten sammanfattning om sommarens bilder och tankar runt det och kände att musiken behöver lite mer plats.

Min favoritlåt är den här.

Västerbrons ”död för mig”. Den är ganska hård och mörk på ett sätt med mycket igenkänning och en skopa ilska. Dom är verkligen min sommars favoritband. Här har dom lagt upp hela pattan.

Uppdatering! Glömde ju en superviktig punkt! Ett till favoritband! Den här gången från Bråvalla, engelska Marmozets. Helt fantastiska bra drag i sångerskan och hela bandet för den delen.

På tal om favoritband, Biffy Clyro har enligt rapporter spelat in nytt. Dom är klara och Simon har rakat av sig skägget. Så förhoppningen är att de släpper snart och åker ut på turné. Jag blir alltid lite deppig när jag inte har en biffy konsert planerad. Som att man håller andan, världen är lite gråare, luften lite tunnare.

Tittade för övrigt på Cobain – montage of heck… Jag vet inte. Jag tror jag är den enda som är intresserad av vad folk åstadkommer och inte deras personliga liv och skvaller? Han hade en fantastisk röst och konstnärskap som jag vill veta allt om, behöver jag veta att han försökte förlora oskulden med en förståndshandikappad flicka när han var 15? Behöver jag se när dom badar med sin dotter? Vissa saker driver en konstnär, i hans fall verkar det varit smärta, då är den relevant. Här känns det som man lagt med vissa delar för att man kan, handlar mer om att man fått tag på materialet än innehållet och storyn. Jag vill inte se när de ska klippa Francis Bean och han sitter och håller henne, hög som ett hus. Känns mer integritetskränkande än något annat. Jag har inte med det att göra. Om någon någonsin skulle göra en dokumentär om mig (ha!) hoppas jag att den handlar mer om konsten och mindre om… Hur mycket jag hånglat med min pojkvän? Nä, jag läser heller inte skvallertidningar.

Man hinner glömma så himla mycket på de här 20 åren som har gått. Mindes inte att han dog en månad efter Unplugged spelades in? Trodde du var något år efter. (kollar) skivan spelades in 18 november 1993 enligt konvolutet, Kurt dog 5 april 1994 enligt Wikipedia. Så 6 månader senare. I filmen står det direkt efter klippet från unplugged att han dog en månad efter att han kommit från Rom. Men vad gjorde dom i Rom? Filmen får inte så många pinnar.

Men detta är en av mina favoritskivor/drömkonserter. Minns att jag spelade in den från MTV när den sändes och tittade på den ofta. In utero hade kommit ut tidigare och var inte min favorit Nirvana skiva så jag blev så glad över den här, man hittar tillbaka.

image

Nu blev det tydligen massa Nostalgi, jag som skulle skriva om sommaren 2015. Men så kan det gå!