Where’s The Music? 2016

I helgen har vi varit på Where’s The Music? i Norrköping. En av, om inte min absoluta, favoritfestival. Det spelar sjukt många band så festivalen blir verkligen vad man gör den till. Gör man sin läxa, som jag gjorde i år, så blir det fantastiskt. Det var helt i min musiksmak även om jag saknade lite rock á la Foo Fighters eller Biffy, fanns lite metal och indie rock och massa pop. However. Här kan ni läsa och se alla LiveNews bilder från festivalen. Jag skrev även en krönika. Under respektive bilder hittar ni länkar till fler bilder och texten från festivalen.

Några av artisterna har delat bilderna, vilket alltid är häftig och Martin Rubashov la upp typ hela min text på sin Instagram. Då blir man… det går inte att beskriva. Texten är inte speciellt lång, men jag har ju lyssnat så mycket och funderat under månader, sedan jag hörde nya skivan och den där irriterande förmågan han har som Bollnäs i Bandit radio att inte kunna låta bli att spela, fingrarna går hela tiden. Men allt det har fått mig att måla någon slags mental bild som det tagit månader att få fram, den omsatte jag i text. Att sedan artisten uppskattar det tillräckligt för att dela texten, ja ärad, stolt och glad är nog träffande ord.

Lite kort om de olika artisterna under bilden och länkar till de olika inläggen med fler bilder och mer text.

Maxida_Marak_Wheres_the_music_2016_01
Maxida Märak och Systraskap Egentligen inte min musikstil alls men denna arga tjej kan jag på något sätt relatera till. Jag gillar henne skarpt.
Maxida_Marak_Wheres_the_music_2016_08
Maxida Märak och Systraskap
Great_Garb_Wheres_the_music_2016_05
Great Garb numera kända som Oxen Riktigt bra band, typ indie rock. Ser dem gärna igen, då helst inte sittande i en teatersalong.
Grand_Theft_Culture_Wheres_the_music_2016_03
Grand Theft Culture Metal med dubstep, lite tråkiga ljudproblem men annars riktigt bra.
Grand_Theft_Culture_Wheres_the_music_2016_07
Grand Theft Culture
Imperial_State_Electric_Culture_Wheres_the_music_2016_03
Imperial State Electric De gamla rävarna är igång, tyvärr ganska lite folk på plats men dom rockade på. Jag vart dock tack vare min enorma tankspriddhet den här kvällen tvungen att gå tillbaka till hotellet ganska tidigt så jag hann inte se hela.
Psykofant_Wheres_the_music_2016_01
Psykofant Punk med mycket glädje och politik, precis som det ska vara. Riktigt roligt att se.
Psykofant_Wheres_the_music_2016_06
Psykofant
The_Magnettes_Wheres_the_music_2016_01
The Magnettes Ett sånt här festivalfynd, blev alldeles för få sådana eftersom jag hade gjort min läxa så bra och hade ett stentufft schema. Poptjejer med punkinställning.
Iron_Lamb_Wheres_the_music_2016_01
Iron Lamb Ganska rak metal. Tänk Motörhead. 
Martin Rubashov_Wheres_the_music_2016_04
Martin Rubashov Sjukt jävla bra, lyssna in dig om du inte har gjort det.
Miriam_Bryant_Wheres_the_music_2016_01
Miriam Bryant Hon är lika rolig på scenen som på TV. Pratar massor och personligt, hon saknar typ 11 filter som jag har och det är galet uppfriskande. Massa allsång och proppfull lokal. Hon verkade typ tagen av att det var fullt på Flygeln.
Miriam_Bryant_Wheres_the_music_2016_03
Miriam Bryant
Miriam_Bryant_Wheres_the_music_2016_04
Miriam Bryant
Model_Aeroplanes_Wheres_the_music_2016_01
Model Aeroplanes Menååå. Jag skulle kunnat vara deras mamma. Men dessa småpojkar från Skottland måste ha skolkat massor från skolan för att spela med bandet. Riktigt bra, roliga att se på scenen och bra musik. Håller tummarna för att vi får se dem i framtiden.
Model_Aeroplanes_Wheres_the_music_2016_07
Model Aeroplanes
Slaughter_Beach_Wheres_the_music_2016_02
Slaughter Beach Bra musik, fungerar än så länge bäst på skiva men med lite mer scenerfarenhet blir det nog kanon!
Black_Temple_Wheres_the_music_2016_03
Black Temple Sista bandet jag plåtade, blev kvar en och en halv låt sedan var jag inte säker på min säkerhet eller renlighet längre. Oklart om dom faktiskt hade koll på sina svingande gitarr och vad jag måste förmoda var spottloskor. Fantastiskt rock n roll men jag var för trött. Och för gammal.

Fantastisk festival, längtar redan till nästa festival, vilken det nu blir. Hoppas bara det blir lite varmare, lite väl många minusgrader mellan banden.

Och nej, jag var inte och såg bandet som så tragiskt förolyckades på väg hem.