Takida och Stiftelsen på Annexet

För ett par veckor sedan (25 februari. Ja, jag  är jättesen med detta) så spelade inga mindre än Takida och Stiftelsen på Annexet, med sig hade de två support: All is Left från Sundsvall och Ryan Star från New York. Det var en riktigt bra kväll, jag är inte helt förvånad. Läs hela inlägget på LiveNews och se alla bilderna där. Här är några bilder, MASSA mer text under alla bilder.

All is Left:
All_Is_Left_Annexet_Stockholm_2017_002 All_Is_Left_Annexet_Stockholm_2017_003 All_Is_Left_Annexet_Stockholm_2017_007

Stiftelsen:Stiftelsen_Annexet_Stockholm_2017_004 Stiftelsen_Annexet_Stockholm_2017_005 Stiftelsen_Annexet_Stockholm_2017_011

Ryan Star:Ryan_star_Annexet_Stockholm_2017_001 Ryan_star_Annexet_Stockholm_2017_003 Takida:Takida_Annexet_Stockholm_2017_001 Takida_Annexet_Stockholm_2017_002 Takida_Annexet_Stockholm_2017_003 Takida_Annexet_Stockholm_2017_005

Det är ju något visst med både Takida och Stiftelsen. Jag har personligen inte lyssnat så mycket på Stiftelsen, det känns ibland lite för mycket dansband för min smak men live var det mycket bättre och det kändes riktigt rockigt. Men jag förstår inte varför det är så många som måste racka ner på dom här banden (gäller även t.ex. Nickelback). Jag gillar absolut inte alla band, det säger jag inte. Men om någon är superglad för att dom får se sin favoritartist som råkar vara en artist jag inte gillar så kommer jag ju inte säga ”UUUUääääääähhhh!!!”. Kan folk bara låta alla gilla vad fan dom vill?! Det finns artister jag får riktiga rysningar när jag hör och byter kanal eller stänger av radion när dom kommer, men jag kommer ju inte dissa deras fans för det. Jag låter bli att lyssna och går inte på konserterna, inte svårare än så! (Rant over!)

Hur som helst så var det en riktigt bra kväll. Tror att Takida är det band jag fotat flest gånger, detta var typ min nionde gång. De är också ett av de absolut första banden jag fotade, redan i maj 2010 när dom spelade på en gratisspelning utanför slottet under den vecka (eller om det var månad) som Vickan gifte sig. Jag hade sett dom ett antal gånger innan och visst har de ändrats något sedan början. Jag såg dem på Skansen för… kan det varit tio år sedan? Jag hade inte börjat fota i alla fall och det var en helt annan publik. Robban sjöng första ordet och publiken sjunger hela resten av låten. Det är inte lika mycket allsång eller panik i publiken längre. Det har lugnat ner sig men jag är ändå glad för varje gång jag får möjlighet att se dem.

Ett av förbanden var All Is Left, de var helt nya för mig, riktigt bra och om ni gillar Takida eller liknande så kan jag rekommendera att kolla in dem.

Annars så har det varit lite lugnt för mig i mars, det blir förhoppningsvis ett par till konserter så här i slutet, har biljett till You me at Six och the Amazons på torsdag. Det blir kul, hoppas jag får fota med. April ser också ut att bli ganska lungt för mig om jag inte får något ryck och letar rätt på massa sker, men inte mycket har ”hoppat på mig”. Annars har jag haft en lite ”gamla godingar” vecka, lyssnade mycket på Queen tidigare i veckan och idag har jag lyssnat en hel del på The Doors. På TV dök Austin Powers (!) upp och jag fastnade för denna klassiska låt igen.

I maj tar det lite mer fart annars och så börjar festivalsommaren också ordna upp sig! Det kommer nog bli riktigt bra och att Biffy Clyro släpptes till Grönan i augusti gjorde min vecka! Jag hade funderat på om jag skulle behöva åka utomlands för att få se dem snart igen. Bästa tänkbara är ju Grönan så det är jag SUPERnöjd med.

Med det vill jag säga: Ha en fantastisk vecka! På återseende!