Objektivitet…

Jag ogillar egentligen starkt att det största fokusen i min utveckling just nu ligger på utrustning. Jag är av den åsikten att man kan komma långt med det man har. Så länge det funkar. Men jag tittade igenom bilderna idag, jag jämförde och bläddrade mellan gallerierna under ”Portfolio” och det är avsevärd skillnad mellan bilderna tagna med den lilla billiga fasta 5o mm/1.8 an och den snordyra (för mig och mina surt förvärvade ören) 70-200/2.8 Tamron. Det är en helt annan klarhet och skärpa. Så om jag köper normalzoomen i samma klass, och en ny klump att registrera detta i så borde det helt enkelt bli kalas! Eller i alla fall kalasigare. Då kan jag återgå till den typ av fokus jag vill ha: komposition, färg, uttryck och känsla. Fånga ögonblicket helt enkelt. Utan att behöva oroa sig så mycket för att det tekniska krafset ställer sig ivägen, även om det alltid kommer att finnas där.

Här är en jätte-orättvis och väldigt haltande jämförelse mellan de två objektiven. Det är helt olika scener, ljus, motiv, brännvidd, bländare, ISO och allt annat. Men de illustrerar skillnaden i känsla mer. Tänk klarhet och skärpa. Man får vad man betalar för. Så det är bara punga ut.

Canon 50/1.8 799:-

Daughtry på Debaser Medis 2010

Tamron 70-200/2.8, 8500:-

Dirty Penny på Stockholm Rock Out, del 2, 2010

En mycket orättvis jämförelse eftersom Mr Dirty Penny har en lampa rakt i nyllet och mr Daughtry inte har det. Plus att det är helt olika färger/kvalité på ljuset och photoshoppningen. Men jag hoppas ni förstår tanken. Mr Daughtry har dessutom genomgått väldigt mycket photoshop medan Mr Dirty Penny är i princip orörd.

I övrigt har jag insett att om jag får fota Taste och Chaos på onsdag så blir det min premiär på arena! Har aldrig fotat arena tidigare (Hovet). Då blir det definitivt tratten (70-200) som får följa med.

Detta inlägg satt långt inne. Men nu är det där ute. Tanka istället för att tänka.