Det äääär ju så långt kvar och det var ju så länge sedan

(Har inte fotat konsert på länge och det är 10 dagar till nästa gång -Khoma blir det då.)

Jag har lyssnat på Khoma hela dagen idag, var ensam på jobbet och fick bestämma själv. Jag gillar Khoma och ser mycket fram emot konserten, jag är bara orolig att jag har tappat stinget när jag väl står där i diket. Har ju fotat lite i jul, men inte mycket, och absolut inget seriöst eller med någon typ av krav. Å heller inget som gått snabbt. Iofs så hade man ganska kort om tid på sig när vi målade med ljus. Jag hade slutare på 10 sekunder och hann med två bilder på ett tomtebloss, dom brann med andra ord upp på ca 20 sekunder (typ 25) allihop. Man får leta rätt på såna långa nästa gång kanske.

Men inget är ju så snabbt som Khoma! Det går i hundra nitti med den sångaren, ska försöka få med lite mer av bandet den här gången, sångaren lixom tar all uppmärksamhet så det är svårt att få resten av killarna, som är ganska röjjiga de med och roliga att fota. Mitt mål är att jag ska ha ett porträtt av alla i bandet, minst 3 bra bilder där flera medlemmar syns och naturligtvis så mycket på sångaren som möjligt. (helst 5 bilder) Jag har en ca kvart på mig. Tre låtar går så himla fort. Med lite tur har dom ett förband så man hinner värma upp lite och bli lite varm i kläderna. Har försökt leta rätt på vilka, men hittar det ingenstans.

Jag hoppas för övrigt på att det är liite bättre ljus den här gången, så inte alla bilder behöver vara svart-vita som de var på Deftones spelningen.

Ännu en gång så funderar jag över om man ska börja med Tidsautomatik istället för att köra Manuellet. Det finns ju fördelar och det finns ju nackdelar. Fördelen är att man får en jämn exponering och man får rent teoretiskt inte massa över eller underexponerade bilder. Men när jag har testat det tidigare så har det inte blivit så mycket bättre än om man kör manuellt. Ljusmätaren har inte hunnit med ändå. Så gillar jag inte exponeringen som blir när kameran får välja själv. det blir alltid för ljust, det går iofs att justera ned så man ställer in den på att alltid underexponera typ ett eller ett å ett halvt steg. Nya kameran har en fin ljusmätare, den är lite mer än tre steg åt vardera hållet! Den gamla slutade mäta mycket tidigare så att säga.

Men manuellt känns helt enkelt bättre.

Jag måste helt enkelt öva lite innan dess känns det som. Jag får helt enkelt hitta på något… återkommer i frågan…

Oj det känns som det här blev ett väldigt flummigt blogg-inlägg. Får fortsätta på årssammanställningen istället.