Kli i fingrarna

Ja, det är ju precis som det låter. Det kliar i mitt avtryckar finger! Vill verkligen fota!

Det ser ut som att jag kan bli ensam fotograf på Released Live & Unsigned på lördag. Det är en tävling för osajnade band, finalen är på lördag, gå in på hemsidan och rösta! Jag tyckte att Days of Jupiter var mycket bra. Sen får vi se vilka som är bäst live.

Det är bokat att jag ska göra intervjuer med, men vi får se hur det blir om jag är ensam fotograf. Om inte annat så blir det en Riktigt Hård lördag! Intervjua fyra band, fota fem band och massa mingel. Sedan leverera detta med. Tror jag tar med mig båda kamerorna och kör mingel med den lilla och extern blixt. Överväger starkt att fota minglet i jpg för att spara på… ja allt, diskutrymme, tid och process, har jag dem som jpg kan jag bara dubbelkolla och sedan kasta upp dem som de är. Men behöver nog ett till minneskort, klarar INTE på fem band på 8 gig… klarade precis 3 band på 16 sist. Behöver nog köpa ett 16 Gb eller större. Attsingens, dom börjar på tusenlappen. Veckorna innan jul och veckorna efter jag köpt nya kameran… :o/ Borde jag börja sälja av kamera prylar? Jag har ju användning för allt… utom… nä, jag har användning för allt en helg som denna som kommer.

Eftersom det är osajnade band som spelar och de är final så kommer förmodligen skivbolag vara intresserade av bilderna, så det är lite press på att leverera bilder. Inget är beställt vad jag vet men banden är bra så jag misstänker att åtminstone ett av dem kommer bli sajnade, om inte annat så för en ep eller något. Eller man kanske inte gör så? Nåja, bilderna kommer hur som helst bli uppmärksammade och vissa säkert uppskattade. Det är skönt med lite press på sig, så man inte slappar till.

För någon månad sedan så annonserade Biffy Clyro ut att man ville ha turné fotografer. En ny fotograf som är i början av sin karriär på varje spelning. Så man fick anmäla sig. Jag anmälde mig naturligtvis, men blev inte utvald. Men jag är heller inte förvånad, för jag anmälde mig till den fullsatta Wembly spelningen. Jag är inte säker på att det var någon i början av sin karriär som tog dom bilderna! De andra datumen så har man varit noga med att marknadsföra fotografen, det var man inte från Wembly spelningen. Bilderna är sjukt bra och dessutom är det massa bra backstage bilder och liknande. Hur som helst: Jag har tittat på mycket bilder och dessa är bland dom bästa. Se bilderna här. Även de andra bilderna från turnén är mycket bra. En sak som jag tyckte var rolig var att Simon ser ut att må bra. Han såg lite risig ut på bilderna från turnén när dom var här sist. Men nu ser han ut att må bra igen. Men det vet man ju inte. Hur som helst så hoppas jag att dom mår bra alla tre. Eller är dom fyra nu? Det står någon annan gitarrist där med. Nåja. Dom avslutade Englands turnén i lördags. Idag (tisdag) är dom i Sydney på andra sidan jorden och redo att köra igång nästa. Det verkar vara Mycket hektiskt att vara rockstjärna.

Då är det bättre att vara rockstjärnefotograf, man får sova i sin egen säng och höra massa olika band, inte bara sitt eget. Å man slipper stå på scenen, men får stå allra längst fram och slipper (oftast) trängas!