Fotokurs: dag 2

Även dag två var fantastiskt givande. Vi pratade om bilderna från dagen innan, tog nya under lunchen och pratade om dem. Att prata om bilder gillar jag, framförallt att höra andra prata om bilder.

Jag lägger inte upp mina bilder från söndagen av två anledningar: 1. Det är porträtt och lite street foto, jag har ingens medgivande och även om det skulle vara okej så vill jag inte riktigt när folk inte vet om att de blivit fotade. 2. Jag är inte nöjd med någon av dem egentligen. Det gick fort och de ser ganska ogenomtänkta ut.

Jag kommer nog aldrig bli någon bra street fotograf, jag är för blyg och vill inte inkräkta på folks liv. (samma sak med vimmel bilder) Men porträtt däremot. Jag måste verkligen jobba på min framtoning och att regissera. Jag måste ta kontroll över mitt eget beteende, jag tänker sällan på hur jag framstår medan det är fantastiskt viktigt när man fotar porträtt, det har jag ju märkt på jobbet. Personen på andra sidan kameranreagerar ju på mitt beteende.

Vi var även på en utställning på kulturhuset med Gregory Crewdson. Helt fantastiska bilder. Vi hade pratat om bilder som vecklar ut sig i tiden, man ser vad som hände före och vad som kommer ske härnäst. Jag ska gå tillbaka och titta på den utställningen igen och köpa mig en bok. Igår kom man inte ens fram att titta i böckerna, det var så mycket folk. Kan ta det en vardagkväll istället. Jag brukar sällan ha problem med att det är andra människor på en utställning men här står man så pass länge och tittar och funderar att folk går in framaför. Så vill ju dom också titta länge på bilden så dom flyttar ju aldrig på sig heller! :o)

Men kursen var bra och der var roligt att träffa de andra deltagarna. Hoppas vi lyckas hålla kontakten! Det vore roligt.