Tantrum to Blind, Mosebacke

En kompis ringde i söndags: ”Ett helt fantastiskt band ska spela! Du måste plåta” Jag kontaktade deras managment svarade på ackrediteringsförfrågan inom loppet av typ en timme. Helt sjukt föredömligt. Jag lyssnade in mig lite mer och dom är riktigt bra. Lyssna lite på Tantrum to Blind på Spotify eller kolla deras Facebook. Stämningen var gemytlig och mysig, inte alls lika punkig som musiken är. Jag tror det var ganska mycket släkt och vänner där. Jag stod bredvid någons mormor/farmor som satt på en stol, men till slut kunde inte hon heller sitta still utan reste sig och dansade loss. På golvet brevid mig satt även två typ sjuåringar! Inte något jag är van vid när man snarare förväntar sig en moshpit. Hur som helst, det gick alltså rätt lungt till i publiken, men jag kan tänka mig att det kan riva till ordentligt på en festival eller liknande!

Plåtningen var… lite av en mardröm faktiskt, men det var jag lite beredd på… Men jag trodde inte det skulle vara så här illa: bländare 2,8, 1/80 del och ISO… håll i er nu… 5000 likförbannat blev det underexponerat mellan 2 och 3 steg. Men dom ska ju ha en eloge för att ljuset inte rör sig alls så har man fått till en halvbra inställning så håller ju den genom hela. Men dom borde uppdatera sitt ljussystem lite. Eller börja använda det snarare. Dessutom spelade bandet punk… vilket innebär att man rör sig ganska snabbt så jag fick väldigt få bra bilder, men jag har några jag gillade i alla fall. Eller egentligen en.

Alla bilder finns i galleriet

Bilderna finns även att köpa på Festivalphoto

Men bandet var som sagt riktigt bra jag kommer hålla koll efter dem i framtiden, vill fota dem på en större lite mer ljussatt scen. Gärna framför stor publik. Dom är förresten bokade till Pride.