Musikutbildning

Igår fick jag besked att jag är klar för Popaganda! Hihi! Det ska bli massa skojjigt! Idag har jag suttit och tok pluggat på deras Spotify lista, det är mycket bra band, inte mycket som kommer inom min gamla box (såklart), men en hel del som är riktigt bra.

Jag blev för några dagar sedan tipsad om att jag borde lyssa mer på Broder Daniel, jag provlyssnade lite och det var ju helt okej även om jag inte skulle stå längst fram på konserten med en hemgjord skylt. Fick även höra att bandet lösts upp efter att gitarristen hoppat från en bro i Göteborg 2008. Jag har ju inte hört såna här nyheter, för jag har inte lyssnat. Nu börjar jag tycka att det är synd och känner att det är massor jag missat under alla mina år i min trygga amerikanska-hårdrocks-garderob.

Hur som helst så när jag sitter å lyssnar på Popagandas Spotifylista så märker jag att Broder Daniel ligger med. Va? Men… dom hade ju gått i graven? Ska dom spela på Popaganda? Efter lite reaserch (andra hade inte behövt reasercha det här, det ska man ju redan veta) så kommer det fram att Henrik Berggren ska spela på Popaganda, alltså gamla sångaren i Broder Daniel. A-haaaaaaa….! Dååå är jag med.

Såna här saker händer mig hela tiden. Jag blandar ihop Miss Li och Lykke Li. Kan på rak arm inte nämna en låt med vare sig Familjen, Svenska Björnstammen eller en hel del andra ”populära” band. Inte ens The Ark. På rak arm alltså. Jag började få koll på Säkert! trodde jag, men jag blandar ihop Annika Norlin (Hello Saferide (asbra) och Säkert!) och får för mig att hon heter Anna Järvinen, för jag kände igen namnet så väl. Men jag känner igen henne för att jag plåtade henne på Peace & Love. Det är lite som att jag försöker krääääma in 20 år av populärhistoria på en gång. Å inte bara de stora ytliga banden/låtarna utan verkligen ner på subkultur nivå. inte så himla konstigt att jag blir förvirrad och blandar ihop alla. Men å andra sidan, jag har inte så bråttom heller, jag ska ju ingenstans.

Men på något sätt så känns det alltid lite bättre att ha lite på fötterna när man ska ut å plåta. Så man slipper bli så himla överraskad hela tiden. Som jag blir av Gubben i lådan själv -Adam Olenius- som dyker upp i olika band hela tiden. Jag plåtade honom i Tutankamon på Peace & Love 2010, Shout Out Louds på Popaganda 2010, jag såg honom på scenen med Johnossi på Grönan 2011 och nu kommer han med Serenades på Popaganda 2011. Jag försökte kolla på wikipedia, men det stod inget alls om honom. Jag kunde till en början inte komma på vilket band det var förra året som han var med i så det slutade med att jag gick igenom MASSA gamla bilder från förra året för att komma på vilket band det ens var. Så det blev en publicering av en tidigare opublicerad bild från 2010! :o) (<se vänster)

Jag fick en annan gubben i lådan upplevelse idag: Urban Cone. Såg att de med skulle spela på Popaganda. Kände igen namnet och dubbelkollade exakt var jag fotat dem, jodå de spelade på Popaganda (anka) Parkteatern för några veckor sedan. Men den riktiga gubben i lådan grejen kom när jag kom hem och började läsa min fotobok om 2010 som jag ÄNTLIGEN gjort. Den blev sKITbra och jag är jättenöjd. Hur som helst, där läser jag om 2011 på kul (boken är baserad på Årskrönika 2010: från krokus till rockfokus) för att se vad som har slagit in. Vilket tror ni var det första bandet jag såg 2011 på Debaser Slussen? Jodå, så klart; Urban Cone. Så på Popaganda plåtar jag dem för andra gången på några veckor.

Men nu ska jag börja runda av. Natti på er mysisar!