Popaganda 2011 -fredag

Idag var det första dagen på årets Popaganda. Här är banden som spelade och lite bilder.

14:15 Adventure of
11 pers. Riktigt dra med mycket själ. Även om det ljudmässsigt saknades något. Basen för lågt inställd? Bröstkorgen darrade inte.

14:45 Me And My Army
Var det soundchecken eller? Jag gillar Me And My Army massor ”på skiva”, men jag undrar om något hänt precis innan dom gick på scenen? Släpigt, spänt och inge drag alls. :-(

15:30 Samling
Jag gillar Samling. Det är bra musik, kanske inte röjig utan… Mörkpoppig? I brist på bättre uttryck. Kanske lugnrock? Tajt och bra, ganska likt det på skiva. Lite av en favorit hittils. Ja, bara tre band har iofs spelat! :-) (senare; de blev favoriten för hela kvällen)

16:00 Saint Etienne
Två glada kvinnor på sång och två ganska glada män på… Eh, dator? Lite gulligt och alldeles för gladpoppigt för mig. Men dom hade fina klänningar och ”körkvinnan” hade en fantastisk silvrig hudton. Hoppas jag får fram det i bilderna.

17:00 Cults
Lugnt och fint, men med en lite twist. Som den söta flickan i fin klänning och rött läppstift som pekar finger och skriker, men i rätt tonart. ”Pretty with an edge.” Jag gillar’t!

17:45 Henrik Berggren
Det är uppenbart att det är mer till Henrik Bergren än jag någonsin kan veta. Aldrig har jag sett så många stå och gråta på första raden. Å inte lite, utan verkligen mascara flödande, hulkande skrik-gråt. Han körde lite Broder Daniel låtar och det känns som jag inte är rätt person att säga något om det här, för jag har uppenbarligen ingen aning. Här är iaf bilderna, dom får tala för sig själva så får bilderna (som sig bör) stå för olika saker beroende på vem som ser dem.

18:45 Is Tropical
Hård väldigt elektronisk pop med väldigt mycket anonymitet. Gillade att trummisen hade hemnycklarna i ett snöre om halsen. Det enda som ger en hint om deras ålder? Sångaren halsade iofs vin med.

19:30 The Go! Team
Det här är musik man blir glad av. Ett himla drag och man vill bara dansa dansa dansa! Ett mycket jämnställt band med hälften tjejer och hälften killar. Till skillnad från ett annat band så spelade tjejerna även instrument. Tom trummisen var tjej. Fast ibland fanns det två, han spelade olika instrument på varje låt tror jag!

20:30 Serenades
Marcus KrunegÅrd och Adam Olenius i sin nya konstallation. Guben i lådan som jag har nämnt tidigare. Väldigt bra men mardröm att fota, inget frontljus alls så det blev mycket siluetter.

21:30 Arcade Fire
Riktig huvudattraktion och alla var som gamar, folk trängde sig och knuffades. (publiken, inte så mycket fotograferna.) Riktigt bra, ösigt och showigt.

Massa fler bilder finns i:
Galleri: Popaganda 2011, fredag

Det var lite annorlunda folk på popaganda i år. Färre ”typiskt popiga” och fler ”vanliga” och faktiskt en hel del rockers. Inte många men att det är några gör att det är många fler än förra året. Det är inte fullt så många breda, korta luggar, moppe-mustascher, flugor, kjol och låga finskor med knästrumpor som förra året. Å jag har bara sett ett gäng med glasögonen med stora svarta bågar. Vet inte om det är att det är lite bredare line-up i år som gör det. Eller om jag har vant mig kanske.

Dagen i övrigt har varit lite blandad. Jag har gillat mycket av musiken, det var egentligen bara ett band som var lite tråkiga. Humöret mitthar inte varit på topp hela dagen efter en… Vi kan ju kalla det administrativ miss så stundtals har jag gnisslat lite tänder. Men allt löste sig naturligtvis, än så länge, vi får se vad som händer imorgon. Det är när man upplever motgångar som man på riktigt märker vad som får en på bättre humör. I mitt fall är det musiken, framför allt live musik, och att få fota live musik.

Musiclovers