Popaganda 2011, lördag

14:30 Urban Cone
Jag har sett dem förut och de är väldigt bra. Jag hade inte riktigt placrat dem i popfacketutan snarare rock. Men det är kanske för att jag är rocker i själen och vill ha dem på min sida. Jag gillar det massor, ska man klaga på något så tror jag att båda sångarna har samma talfel/uttalsfel, som bara dyker upp ibland. Det åker liksom in för mycket sch-ljud. Som att man inte öppnar käkarna utan silar ljudet mellan tänderna. Men det gör inget. Det är lite charmigt. :-)

15:00 Those Dancing Days
Vicket mysigt gäng tjejor! Här märks det att det är roligt att spela musik och stå på scenen! Tajt, dansinspirerande gladpop med massa drag under galocherna! Gillar trummisen massor, det där är verkligen ingen lat tjej! Vilken fart! Ser nu att jag inte har valt ut någon bild på trummisen, ska åtgärda det.

15:45 Syket
Syket har INTE bråttom till slutet av sina låtar. Det går i sakta mak och man kommer fram när man kommer fram. Fikapaus!


16:15 Jenny Wilson & Tensta Gospel Choir
Jenny Wilson är säkert riktigt stor i sin genre och hon är riktigt bra, om man tittar objektivt. Men subjektivt så är det inte riktigt min kopp the. Känns som hon skulle passa jättebra på Jazz festivalen.


17:15 Stockholm konstsim herr
Halvnakna killar, hur fel kan det bli? Jag är där med kameran! :-)

17:45 Delorean
Fyra spanjorer som levererar ett himla drag och det är riktigt dansvänligt.


18:30 Säkert!
Ett av de band jag sett fram emot mest och hon är ju kanon! Men det visste jag redan. Å många verkar hålla med mig. Hon har ett väldigt speciellt rörelseschema, ett lite spattigt sätt att röra sig som ger ett osäkert intryck. Det gör det känns som att hon absolut inte förväntar sig att alla tycker hon är kanon eller tar det för givet, hon känns väldigt ödmjuk på något sätt. Fantastisk kort sagt!


19:30 Junip
Det här gick inte heller jättesnabbt. Men ganska skönt även om det inte hände jättemycket på scenen. Men det hör ju till musiken. Sångaren har en fantastisk röst som påminner om någon men jag kommer inte på vem. (Tillägg: En trogen läsare gjorde mig uppmärksam på att sångaren i Junip ju faktiskt är Jose Gonzalez som man har hört lite överallt tidigare. Så han låter inte som någon annan, utan han är den han lät som… eh, ja, ni fattar hoppas jag. Lottas musikutbildning fortsätter, jag lär mig nya saker hela tiden.)

20:15 Midlake
Men hallå. Det här är ju inte pop någonstans. Detta är väl softrock om något. Nu ska man ju inte hålla på och kategorisera sådär, men dom gör ju det när dom döper festivalen som dom gör. Då kan man ju inte låta bli. Nåja, skit samma. Midlake är i alla fall riktigt jäkla skitbra! Det rockar som attan! Fast på ett soft sätt. Med massor av tvärflöjt…

21:15 jj
Jj har jag fotat förut, då var det en ren mardröm om man ser till ljusförhållandena. Nu spelar de på samma scen, samma tid som Serenades gjorde igår och det var ett h-vete. Hoppas det blir bättre nu. (senare:) ja…. Det blev ju inte direkt bättre. Men räddad av publikkamerornas blixtar så fick jag en bild på ”gitarristen” i alla fall. Jag tror däremot att jag inte fick nåt på han som faktiskt spelar musiken/trycker på play. Synd. Det är ju faktiskt han och sångerskan som gör hela jobbet, så är det enda som gör att man vet att han är där att det låter musik och det rör sig ett litet självlysande armband i bakändan av scenen dit ljuset inte når. Alls.

22:00 Lykke Li
Jag kan inte annat än erkänna att jag blev lite nervös. Det fanns lite restriktioner på var man fick röra sig i fotodiket och jag har på något sätt idoliserat Lykke Li. Musiken är bra och hon bjuder verkligen på en visuell show. Publiken är taggad och hon är ju lite av en superstjärna. Jag glömmer hela tiden bort att hon är svensk. :-)

Massor av fler bilder hittar du  här:
Galleri: Popaganda 2011, lördag.
Se även: Galleri: Popaganda 2011, fredag

Jag var där för Festivalphoto, se mina bilder och min kollegas på Festivalphotos galleri om Popaganda 2011. Där kan man även köpa bilderna.

Resten av festivalen då? Bäst var helt klart solvarma smartiesmunkar med choklad på. Mums. Sämst var nog att jag fick så himla ont i axeln av väskan, känns som muskelinflammarion men vet att det går över på någon dag. Hade likadant på Peace & Love. Så går det när man bär runt på så himla mycket glas!

Men det är med ett visst vemod som jag lämnar festivalen. Hur man än räknar så är det sommarens sista festival. Visst, jag kommer plåta mer men det är säsongens sista festival. Efter det här går vi in på hösten. Det här markerar slutet på en fantastisk sommar. Jag vet inte hur många band jag har fotat men lågt räknat är det massor. 6 riktiga festivaler tryckte jag in från maj till å med augusti och massor med enskilda konserter.

Livet går inte under men det är slutet på en liten era. Min första stora festivalsommar. Men som sagt, Lykke Li har inte ens spelat klart än, och jag ser redan fram emot nästa konsert som jag hoppas blir Danko Jones på Grönan på fredag.