Atari Teenage Riot på Debaser Slussen


Här kan man verkligen säga att musiken blev fysisk. Den skakade mina byxor, mitt bröstben och varenda cell i min kropp.

Atari Teenage Riot är ett ”Digital Hardcore” band som startade i Tyskland i början av 90-talet. De är ganska politiska (anti fascistiska och anti rasistiska) och har tydligen blivit anklagade för att starta upplopp, ha väldigt våldsamma spelningar och lite annat smått och gott. Men det var inte så illa som jag trodde och efter någon låt gick jag bara några meter bak och stod där ganska bekvämt.

Men det är ju inte riktigt min kopp the, musikaliskt sett. Men jag är ganska stolt över att jag hörde skillnad när ljudsystemet faktiskt pajjade. Det låter ju lite små-trasigt mest hela tiden. Det må vara utanför min box, men jag kan se musiken från min lilla låda, den är inte bortom horisonten och jag förstår att andra kan gilla detta.

Jag körde lite från höften, för jag kände att jag behövde ha koll runt omkring mig med. Så för första gången kunde jag deleta nästan hälften av bilderna redan i kameran, jag gör ju sällan det annars. Men jag kunde ta bort nästan 250 bilder som var svarta med bara lamporna från förstärkarna synliga. Alltså två röda prickar.  Aja, på de få minuter jag stod längst fram så lyckades jag få lite bilder i alla fall. Mest på tjejen (Nic Endo). En av tre medlemmar.

Se alla bilder här:

Galleri: Atari Teenage Riot på Debaser Slussen

Tille från Festivalphoto var där med.