Roxette på Globen

Före: Alltså… Jag vänjer mig ju aldrig. ”Hihi, jag får gå in bakvägen på Globen” fnitter! Hihi! Man växer ju aldrig upp. Det är därför jag ska plåta Roxette idag. Lyssnade massor på dem som liten innan jag upptäckte hårdrocken på riktigt. Så jag är i dubbel mening som ett litet barn idag. Å jag hoppas på massa mer drag idag än igår. Förväntningarna är på topp. Å jag har fått låna leksaker med! En 5D Mark 2 med ett 17-40. Gluggen är inte optimal för Globen kanske men kul att leka/testa! :-)

Efter: Amen fy fan va bra dom var. Åh!!! Det var verkligen drag! Men vilken energi! Även om rörelseenergin inte var enorm från alla hela tiden så strålade alla som var på scenen hela tiden. Å jag kunde texten till alla tre låtarna jag fick höra. Var nära att gå till biljetttkassan när jag kom ut å kolla om det fanns några biljetter kvar. Men i verkligheten är det inte genomförbart. (jobba som vanligt imorgon och lite sliten efter gårdagens typ tre-fyra timmars sömn.) Någonstans måste man dra gränsen. Även om jag redan nu ångrar att det var tvungen att vara här, jag ville verkligen fortsätta den här kvällen. Men klockan ringer 06:20 imorgon med å jag måste leverera bilder ikväll. Jag är fantastiskt glad att jag fick den här möjligheten, även om det var kort, bara tre låtar, ibland (ok ganska ofta) känner man sig verkligen privilegierad att få göra det här.

Å 5Dn (med min 24-70, inte 17-40, den var för vid för Globen kom jag fram till i samråd med en annan fotograf) funka asbra. Autofokusen kändes som blixten. (inte den man sätter på kameran, utan den som kommer från molnen när hög och lågtryck krockar) Det känns som att alla bilder blev skarpa, men det tror jag inte. :-) (red. anm: nej, de var verkligen inte skapa allihop, faktiskt nästan värre än vanligt, det kommer bli analys och uppföljning på den) enda nackdelen är tyngden (med batterigrepp) och när jag höll ner avtryckaren så rasslade det inte med antal bilder som jag är van med att det gör med 7Dn. Har inte kollat vad den var inställd på för sekvenstagning iofs.

Nåja, jag är väldigt avundsjuk på dem som hade biljett och tid att stanna. Roxette var fantastiska.

Alla bilderna finns i Galleri: Roxette på Globen

De finns även att köpa på Festivalphoto.