Coool dröm!

Jag måste bara berätta om min väldigt coola dröm jag hade inatt!

Jag och Linda (från jobbet, inte i vanliga fall konsertfotograf) var i Göteborg för att fota en festival. Men vi hoppade över en dag för att gå och se Black Sabbath göra en pubspelning.

Stället var typ som Debaser Slussen fast mindre publik fick plats, scenen var dock bredare och ganska ”grund” så trummisen satt framme vid scenkanten. (det blir relevant, jag lovar.) Till trummisens vänster står resten av bandet och trängs. bandet är unga, typ 25-30 års åldern, men fortfarande det arenaspelande Black Sabbath. Det är exakt fem personer i publiken, varav jag och Linda är två. Vi står där och tittar och Sabbath är fantastiska, alla fem i publiken är andaktiga, sista låten börjar och jag inser att jag glömt att fota. Jag tycker det är skandal att bara fem personer är där och vill få med hela publiken och bandet så jag går lite till vänster. Jag inser att jag har batteri torsk och måste byta objektiv. Jag tittar upp medan jag rotar i väskan och ser att trummisen stor gråter. Han tittar rakt på mig och gråter. Det kan jag inte fota så jag lägger ner kameran igen. Låten som spelades var introt till War Pigs:
(drömmen fortsätter)

Låten tar slut och jag vill slå mig själv för att jag (ingen annan heller för den delen) har en enda bild från spelningen som jag visste skulle bli historisk. Bandet kommer naturligtvis ner på golvet efter spelningen och trummisen kommer fram för att förklara, men det kommer fler människor och de är alla upprörda. Det visar sig att bandets lägenhet (för naturligtvis bor dom ihop) i hemstaden i USA har brunnit ner medan de stod på scenen. Det fanns tydligen en webbkamera som filmade och streamade.

Dom hade förlorat allt. När jag tittar ut genom fönstret har den stora festivalen nästgårds utsett årets rookie, en kille med rött och grönt hår springer runt med en pokal och är väldigt hyllad av den enorma publiken. Vid sidan av, på en upphöjnad, står ett antal skivbolags direktörer i kostym och ler med stora pengaälskande leenden.

Sen vaknade jag.

Förra drömmen jag kom ihåg visade sig vara lite av en sanndröm, drömde att en kompis var på smällen och det visade sig stämma när jag var oartig nog att fråga. Undrar om någon del av detta var en sanndröm? Kanske är det att jag får se Sabbat framföra War Pigs i sommar. Kanske är det bara en reflektion på att jag kollar för mycket på SVTs dokumentär om hårdrockens historia. Tiden får utvisa. :-)