Dream Theater på Hovet

I kväll spelade Dream Theater på Hovet. Vi fick från början tre låtar på oss, men man nedgraderade det till 15 minuter istället, annars blir det väl ca 45 minuter med ett band som dem. De är (har jag fått höra) väldigt tekniskt kunniga och i ärlighetens namn så har termen ”gitarr-onani” nämnts många gånger i samband med dem. Tydligen byter de mycket takter fram å tillbaka med. Dom är ganska roliga att lyssna på men jag skulle nog somna om jag skulle se en hel konsert med dem. Gäller iofs de flesta band.

Men JISTANES så roligt det var att fota. Har blivit (vad är motsatsen till bortskämd?) på Debaser Slussen så länge nu så att få fota på ett välbelyst Hovet med precis lagom scen… åh, vilken dröm! Det enda jag inte lyckades så bra med var att få flera bandmedlemmar i samma bild, jag har inget tillräckligt vidvinkligt för att få med mer omgivning.

En sak som är rolig och som är lite ett tecken på hur tekniskt kunniga dom är. Hur många strängar är det på en gitarr? Normalt 6 eller 12…. Han har ju för jösse namn 7! Eller räknar jag fel? Räkna själv!

Här finns ett
Galleri med alla bilder från Dream Theater.

Och alla bilder på Dream Theater finns att köpa på Festivalphoto