Takida och The Hives på Grönan… men inte samtidigt

Sedan jag bloggade sist har jag även fotat Gröna Lundas sista två konserter för säsongen: Takida (för typ 25e gången) och The Hives (för första, men förhoppningsvis inte sista gången.) Båda roliga att fota på sitt sätt. Det är orättvist att klumpa ihop dem i samma inlägg, olika datum (20 & 21 september) olika band, olika väder och allt var olika. Men dagarna efter varandra och båda var lixom endel i säsongsavslutningen på Grönan, så de hör lixom ihop på något sätt.

Takida utbröt kaos i diket när vi fick fota tre låtar men dom körde ett medly på fem låtar som intro. ”hur många låtar var det där?” Alla blir förvirrade, skjutsas ut ur diket och sen in igen och plåta två låtar till. Totalt sju låtar? Aja det löste sig i allafall och jag kom därifrån med typ 650 bilder, varav inga var skitbra. :-/. En var okej, det var denna nedan. Ännu än gång räddad av en publik-blixt. Läs hela recensionen och se fler bilder här: Takida på Gröna Lund.

 

The Hives var fantastiska att fota och den attityden är ju (och nu säger jag detta med min finlandssvenska kusin Mingas enorma positivitet). Han är väl ”fö hääääärli!” Jag fick dock massa tråkiga effekter på bilderna eftersom det spöregnade. Mellan låtarna fick man lixom torka av det värsta regnet av linsen med ärmen. Lyckligtvis överlevde både kameran, objektivet och mobilen. Det tog två dagar innan väskan torkade. Hoppas verkligen få fota dem igen! Läs hela The Hives recensionen på LiveNews.se.


Lite nedmörkat så det syns inte så bra, men precis här ovanför är JimmyBs huvud! Vet inte vems objektivet är, men känner igen vakten nere till vänster som ser ut att titta in i kameran och stjäl all uppmärksamhet när man väl har sett honom! :o)

Alla bilderna från båda konserterna:

Btw. Beslut på stående (nåja åka på pendeltågande)-fot. From nu kommer jag inte lägga upp specifika gallerier utan lägger alla bilder i inläggen istället. Så! Då plockar jag bort ett antal moment ur processen och chansen att jag gör det hela blir så mycket större.