Biffy till Sverige och vintersolståndet

Det är ju sååå roligt!

Biffy Clyro har släppt datumena nu! De kommer till Berns den 3 mars! Biljetterna släpps redan på fredag. Japp: Det kommer vara det första jag köper för min jullön. Jag hade gärna åkt till februari datumet i Göteborg med, men har nog tyvärr inte råd. Blir dyrt med resa och hotell och hela den biten. Roligt också att ett helt gäng med vänner kontaktade mig ganska direkt dom släppte datumen. Så jag inte skulle missa det. <3 !

Jag kan inte låta bli att le lite när jag läser Live Nations pressrelease. De avslutar med:

”Redan i februari är det alltså dags för våra skotska hjältar att åter bjuda oss på en musikalisk resa. MON THE BIFF!”

Jag tycker det är ett underbart sätt för ett stort företag att kommunicera. På samma språk som fansen och dessutom slänga in (inte så) hemliga uttryck som är specifika för bandet. Dom har stenkoll på vad dom skriver om och vem dom skriver för. Jag blir i alla fall skitglad när jag får (inte så) stela pressreleaser som avslutas med ”MON THE BIFF!”

På ett helt annat ämne…

Tittar man ut genom fönstret är det en sån dag idag när det verkar som att solen inte går upp. Alls. Det har varit mörkt och mulet även mitt på dagen. Det är då man kan trösta sig med att imorgon är det vintersolståndet. Alltså årets längsta natt/kortaste dag. Det betyder att på lördag har det vänt. Då går vi bokstavligen mot ljusare tider! Är inte det värt att fira så säg! Tycker vi ska slå ihop lucia och julafton och lägga allt på det datumet som är vintersolståndet. Båda högtiderna härstammar ju från det firandet här i norden. Sen har det kommit till ”lite” kristet inflytande och senaste åren ganska mycket amerikanskt med. Jag tycker vi ska ha en riktig jäkla brakfest med stora eldar för att föra tillbaka ljuset. Så dansar vi konstiga danser, jag tänker inte ”små grodorna” nu utan snarare mer primitivt och grövre. Med krigsmålning och cermoniella vapen. Kan vara svårt/tråkigt i vinterjacka och kängor kanske. Attans, hade varit coolt. Att all symbolik går ut på att vara en hyllning till solen. I would love it. Nu blir det nog lite glöggmys och choklad istället. Men det är bra det med. Och på julafton blir det Kalle Ankas jul, i vilken jävla tappning Disney än vill ha den. Huvudsaken är att jag är med min familj och man kan sitta och kollektivt bli lite uttråkad och prata över hela grejen.