Crucified Barbara och Sister på Debaser Slussen

I fredags var jag och Malin på Debaser Slussen och tittade på Crucified Barbara och Sister. Läs hela recensionen här. Det var en väldigt rolig konsert på många sätt. Vi stod längst fram och det visade sig att sångaren Jamie hade mycket närkontakt med publiken. Riktigt roligt och bra drag. Det enda negativa var att detta var en sån där konsert som hade många jobbiga människor. Som tränger sig, nyps och spiller öl på en. Blä. När ska folk inse att vanligt folkvett gäller även på konserter?! Bara för att det är många personer på samma ställe betyder inte det att man får nypas eller trängas. Eller jucka mot folk man inte känner. Eller dra folk i håret. och så vidare. Jag önskar folk kunde vara lite mer som i tunnelbanan i rusninstrafik. Stela, nyktra och rädda för att röra varandra.

Fick en liten tankeställare dock. Gallerian som ligger vid McDonalds vid slussen var stängd för rivning. Ombyggnaden av Slussen kommer allt nämare. Debaser har ju fixat en ny lokal i och med Strand, men tyvärr börjar det närma sig slutet för mitt andra hem, mitt vardagsrum. Hoppas innerligt att de kan få Strand att bli liknande Slussen, att man kan få samma närkontakt. Det märkte man speciellt under Sister, lokalen är helt unik på det sättet. Artisterna kan ofta hålla sig i något i taket och därmed luta sig ut i publiken och få närkontakt med både andra och tredje raden. Visserligen behöver man tydligen inte något att hålla i sig i för det, publiken håller gärna i ändå. Det var en fantastisk konsert som var på helt rätt ställe.

Ja, det var ju på Slussen så jag är ju naturligtvis inte överdrivet nöjd med bilderna. Men det var en jäkla bra konsert i alla fall. Hoppas de investerar i lite frontljus till renoveringen av Strand stundtals när artisterna stod närmast/på scenkanten så försvann de helt. Jag såg dem inte ens med blotta ögat. Svart mot svart. Men några bilder blev det i alla fall.