melodifestivalen 2013

Det är lite roligt det här med Melodifestivalen, nä, oroa er inte, jag ska inte mala på om det, konstaterade bara att jag hade fotat några av artisterna i dagens delfinal. Både Yohio, Eric Gadd och Anna Järvinen. Trodde jag hade fotat Cookies And Beans med, men tydligen inte, tror att jag var på väg på någon festival, men var tvungen att prioritera om. :o/ Här är några bilder:

Jag förvånas över skärpan i bilden på Anna Järvinen. Den är tagen på Peace & Love 2011. Tänkte om den är fotad med annan kamera eller så, för det känns verkligen inte som att jag får samma skärpa som detta längre. Men den är fotad med 7D:an och 24-70 L-gluggen, samma som jag använder nu. Funderade på om kameran är trasig nu eller så, kollade inställningarna… Denna är plåtad på manuell med ISO 640, 1/400 och f 2,8 på 70 mm… Det kallar jag ljusrigg det. När fan kan man plåta på dom värdena inomhus?! Tro fan det är skarpt då… Brukar ju snarare vara ISO 6400, 1/40 och 2,8. Kan inte ljusteknikern från Peace & Love 2011 hålla kurser med ALLA ljustekniker i Sverige? Då skulle mitt jobb vara så mycket roligare och enklare. Men kanske inte lika utmanande.

Gla Mello på er!