Khoma och Blindside på Slussen

Och igår var jag på Khoma och Blindside på Debaser Slussen. Läs om hela äventyret, inklusive blodspillan, här.

Var lite skraj inför Blindside, hade hört två jobbiga live historier om dem: på Grönan för något år sedan snurrade gitarristen med gitarren runt kroppen, den lossnade och flög in i en stärkare. Lyckligtvis inte ut i publiken. Dessutom gjorde de tydligen ett framträdande för många, många år sedan medan sångaren var magsjuk/bakfull. Tydligen en riktigt bra konsert förutom pauserna när han sprang ut… Men den här gången gick allt riktigt bra! Gitarren hängde kvar hela vägen runt och det enda som flöt ur ansiktet på sångaren var vatten. Bra band som jag har lyssnat på endel tidigare. Roligt att äntligen se dem.

Sen var det äntligen dags för Khoma igen. Tror det var fjärde gången jag fotade dem. Alltid lika roligt. Närkontakten med publiken är alltid på top. Jag var inte helt på topp under kvällen så jag höll mig lite i bakgrunden, det gav mig dessutom möjligheten att försöka fånga närkontakten med fansen. Fick endel såna och är nöjd med bilderna. För att vara Slussen alltså. :) Å stackars Herr Jämte slog sig blodig. Men han är glad ändå.

Men jag gillar inte Khoma bara för att dom är fantastiska live. Musiken är fantastisk och vi fick höra en låt som jag inte uppfattade namnet på. Tydligen en ”världspremiär”. Jag tvärnitar bokstavligen och ryser hela jag. Så jäkla bra.