Trubbel, The Hussy och De Høje Hæle på Debaser Slussen

Igår gick jag emot hela världen som antingen kollade på Hockey och Eurovisionsslagerfestivalen eller satt på uteserveringar under regnskydd och myste i sommarnatten. Jag gick in i mörkret på Debaser Slussen och tittade på punk istället. Läs hela recensionen här. Tre band spelade, när man kom dit var det en annan headliner än det var på affisherna, och tur var det. Det här var en sån konsert som jag fick för mig i början av vecka ”fan, jag måste gå på mer konserter, vad går i helgen?” hittade något, sökte och fick komma. Jag hade lyssnat på en låt av varje band, men det går inte riktigt att jämföra live med skiva. Lite som att jämföra teater med film. De må vara samma berättelse men det är inte samma känsla. Båda har sina för och nackdelar.

Först ut var ett gäng danskar som var riktigt bra! De heter De Høje Hæle och jag har ingen aning om hur det uttalas, eller vad dom sa på scenen. Men jag gillade musiken. Sen kom The Hussy, de som tidigare var headlinern men nu hade blivit degraderade. Med all rätt, jag fick fysiskt ont i öronen. Å inte på ett bra sätt. Alls.

Däremot så var Trubbel riktigt, riktigt bra! Ett glatt gäng göteborgare som verkligen gjorde mig själaglad! Helt fantastiska, jag hoppas få se dem snart igen.

Några bilder: