The Sounds på Grönan

I fredags var det dags för min första konsert på Grönan för i år! Maja och The Sounds spelade och jag var där med Majja. (två j, inte hon på scenen). Läs hela recensionen här! Det var en helt fantastisk sommarkväll! Jag var orolig för att det skulle vara lika blött, kallt och jävligt som på The Hives förra året. Men det var helt fantastiskt. Träden står i full blom och som Majja (med två j) kommenterade att det kändes lite som att vara i Narnia. Jag förstår precis vad hon menar!

Nåja, tillbaka till spelningen. Ljuset var fantastiskt, mycket scenljus men även solen stod helt rätt på scenen. med inställningar som f/4,5, 1/640, ISO 1000 och överesponerat +0,67 (min kamera underexponerar annars) så blev jag en lycklig flicka. Har ju inte varit under ISO 6400 på 2,8 och 1/60 många gånger senaste tio månaderna, men nu känns det att sommaren är här. Ljuset var också sådär lagom, inte bländande solsken som det kan bli ibland.

Spelningen var riktigt bra, men för att vara en The Sounds spelning så var det lite avslaget, publiken var inte riktigt med eller så sjöng man inte så högt som man brukar, det var inte lika mycket röj som det brukar vara heller. Det kan ha att göra med att folk i publiken enligt uppgift la såna här kommentarer. ”Jag visste inte vilka dom var innan Maja var med i Så som i himmelen”. Men bandet och Maja var det drag i och jag ser fram emot att se dem i sommar igen.