Jag är beroende

Hej! Jag heter Liselott och jag är beroende.

Min konsumtion har ökat lavinartat de senaste åren och jag kan inte sluta. Jag vill inte sluta. Jag döljer min konsumtion för mina vänner och ljuger mängden jag konsumerar. Jag blir på dåligt humör om jag inte får min dagliga fix, jag finner lycka, kärlek, besvikelse, ilska och beundran i mitt beroende. Mitt beroende påverkar min ekonomi enormt och jag spenderar flera tiotusentals kronor per år för att tillgodose mitt behov, som aldrig blir mättat.

Jag delar lasten med många vänner och vi eggar varandra i vår konsumtion, vi drar ner varandra i träsket, sen sitter vi där. Tillsammans. Och njuter.

Jag är blandmissbrukare, tidigare var jag mer renodlad men har nu övergått till en hejdlös konsumtion av allt jag kan komma över. Fix efter fix. Just nu är jag besatt av tillexempel Cocanium, Oblivion, Sugar, Missbehaviour och Formeldehyde.

Jag anmäler mig härmed till Anonyma Musikoholister. En sammanslutning som jag hoppas kan träffas och grotta ner sig ännu mer i träsket.

Insikten om mitt beroende kom idag på tunnelbanan(igen). Vi har lyssnat mycket på radio på jobbet, man får mycket musik den vägen, men det blir inte lika renodlat som Spotify. (Hett tips förresten: vill man hitta ny musik via radion men skiter fullständigt i pratet på tex P3 så är det ju så underbart med public service att dom helt enkelt gör spellistor med musiken, så slipper man lyssna på kanalen och bara kan lyssna på musiken. Lovley. Spellistan hittar du här, dom uppdaterar den varje vecka) Hur som helst: Det var när lyssnade på min spellista ”Lotta gillar just nu 5 – sommaren 2013” och just Cocanium av Baroness dök upp. (Jag har ingen aning om var jag hittade Baroness eller hur dom hamnade i listan) som det slog mig. Jag satt där och fånlog på tunnelbanan, jag kunde inte låta bli. Ett sånt leende som gör att man är glad för att man har öron, annars skulle huvudet gå av på mitten och hjärnan trilla ut. Ni vet. Fy fan va bra!

Jag har mycket som gör mig så glad i den spellistan, tror inte det är många andra som skulle kunna uppskatta hela den listan (men jag vet att dom finns) musiken sträcker sig från Baroness, Alice in Chains och Smash into Pieces till Bastille, The Royal Concept, Editors, Daft Punk och Eric Gadd. Ja, å inte får vi glömma The Vaccines, Tiger Lou, Victor & The Blood och Johnossie.

Ja, ni fattar.

Och på samma tema som igår, här var jag inte igår heller. Men jag tänker spendera en och en halv timme med att titta på hela konserten nu. Ska bli excellent!