Okidéer och solljus

Idag har jag varit hemma och sjuk, en supertöntig förkylning. För trött för att göra något, för pigg för att bara dega. Så man ligger på soffan, hostar, har as-tråkigt och vill bara dunka huvudet i väggen.

Men solen ärade oss med sin närvaro idag, vilket ledde till att det var -10 grader ute, men det gör inget för jag behövde inte gå ut! Ha! Allt har fördelar och nackdelar. Jag passade i allafall på att sitta lite i solen (inomhus) och titta på min superfina orkidé som bara blommar och blommar. Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna den men jag är glad att den vill bo med mig och vara så fin. Den liksom glittrar i solen så jag var tvungen att ta lite bilder.

Den översta är mobildbild via Instagram och den andra är ”riktiga kameran”. Mobilen kan inte riktigt hantera framsidan av orkidén, det blir för mycket av det lila färgspäcktrat som mobilens sensor inte kan hantera så bra. (Det blir bara lila blobbar med mobilen.) Ännu en skillnad mellan mobil och riktig kamera. Jag lekte dessutom med Lens Babyn, det är inte ofta den åker fram, men det är roligt att vara lite kreativ med skärpan, eller snarare oskärpan. Ursäkta den superfeta vattenstämpeln i motivet, orkade inte göra om macrot. ->


orkide3 orkide

Det börjar kännas att det var länge sedan jag var ute och fotade, jag saknar det massor. Saknar musiken, men kanske inte trängseln så här i förkylningstider. Det är ett tag kvar tills jag ska ut igen och sen är det uppehåll igen, inte så mycket för att jag vill utan snarare för att det är sååååå lugnt just nu. Tror man brände allt krut på bra musik i november.

Har börjat planera sommaren för fullt, vilka festivaler det blir och så. Hoppas Grönan kan börja släppa lite akter snart, jag är otålig! Det är ju januari för sjutton! Dom öppnar ju om typ fyra månader! Tänk om lite mer än fyra månader så knoppar och blommar träden igen, sommaren är på väg. Kändes lite i kroppen idag när man fick se solen. Lite hopp om livet liksom. Jag gillar solen och sommaren om det är någon som har missat det.

Nä, nu ska jag kolla på TV lite och (försöka) gå å lägga mig i tid. Hoppas kan gå till jobbet imorgon i alla fall.