Samklang 2016

Igår fotade jag 150 av framtidens stjärnor. Fantastiskt roligt! Östermalms Enskilda Musikskola hade vårkonsert under namnet Samklang. Alla var så duktiga! Det varierade från virtuosa klassiska stycken på piano, till gitarr-arr till 32 stycken 7-åringar på pianostafett, gitarrorkestrar, trumslagare och sommarkörer med sann sommaravslutnings känsla. Blev rätt sugen på att plocka upp något instrument igen, bara för att. Presentatören berättade också att det är vetenskapligt bevisat att om man tränar på ett instrument litegrann varje dag så ökar det ens ”arbetsminne” och förmåga att lära sig nya saker. Så man kan lägga tid på att öva lite piano istället för att plugga historia och ändå få resultatet! Undrar vad dom skulle säga på jobbet om jag tränade blockflöjt 20 minuter om dagen på mitt kontor? Eller säckpipa vore ju roligt, den skapar liksom känslor bara man blåser upp den. Kanske frågar mina kollegor artigt om jag kan passa på att öva i garaget, där det är bättre akustik?

Bilder lägger jag inte upp här eftersom eleverna är så unga (från 7 år). Rent lagligt kanske jag kan, men jag är inte helt bekväm med det när jag inte har föräldrarnas tillåtelse.

Samklang
Samklang