Lottapalooza!

Nedtrampat gräs – festivalfeeling!

I helgen skulle Lollapalooza gått av stapeln. Pearl Jam och massa mer, det blir ca 30 grader varmt ute på Gärdet i helgen. Nu stannar vi hemma istället och gör det bästa av situationen. Hemma hos mig blir det lite Lottapalooza! ”Vi” käkar falaffel med pommes och slabbiga burgare. Dag två glömmer jag äta för jag blivit distraherad av all musik och tar en våffla med chokladsås som man köar i 30 minuter till alldeles försent på kvällskröken. Jag kommer hinka 30 grader varm avslagen cola och vatten i solen på balkongen.

Kanske får jag packa ryggan full av kamerautrustning och ge mig ut på långvandring med alldeles för lite vatten och ingen toalett. Jag tar med mig toalettrengöring med stark artificiell citrondoft för att simulera doften från bajjamajjorna. Jag får stanna på någon bergsknalle och streama någon gammal konsert och onlineshoppa lite merch. Jag ringer upp  några random kompisar över någon videochat så kan vi skrika åt varandra med micken avstängd, prata teckenspråk och låssas förstå vad som menas fast man inte ens vet vilket ämne vi pratar om. I bakgrunden spelar jag galet hög musik från någon artist jag verkligen inte gillar men som spelar före favoritbandet.

Skvallret i väntan på att gå in i diket eller från pressrummet då? Det får flytta ut på sociala medier. Men att få gå in i diket, precis när konserten börjar, basen är så hög att hela bröstbenet vibrerar när man går förbi högtalarna. Att få försöka fånga ögonblicket när Howlin Pelle hoppar, någon annan posar, en tredje ger allt i solskenet. Upptäcka ett nytt band som fullständigt blåser de svettiga brallorna av en. Få höra fansen (jag inkluderat) som sjunger sig hesa efter att ha övat på låtarna i månader och taggat. Se rökpelaren av damm som stiger upp ifrån moshen. Det får vi spara på, det gör jag gladeligen även fortsättningsvis om det räddar hälsan, eller till och med livet, på en enda person. Det är en person med anhöriga, intressen, engagemang och personlighet.

Jag tänker inte spekulera i vad som komma skall, eller när, det enda jag vet är att vi inte vet. Än.

Lottapalooza kommer pågå hela sommaren, alla är välkomna att omfamna konceptet och alla delar dom vill. Kampa på balkongen? En liten förströelse i helgen kan vara att lyssna på BBC s sändningar från Glastonbury som skulle fyllt 50 år i år. Och här är några klipp som kan vara kul också:

Ta det lugnt i värmen!

– – – – – – Uppdatering! – – – – – –

Eftersom alla säkert är superinttesserade på hur det går på Lottapalooza (haha!) så kommer här en liten uppdatering! Det har skapats en spellista som innehåller mycket livemusik. Den är helt i min smak, inga dåliga låtar men endel konstigt så man får tänka lite, mycket gammalt för att vara jag, men även endel nytt. Spellistan hittar man här!

Idag serverades en episk burgare på min balkong som jag måste säga själv var bättre än jag fått på någon festival. Men pommesen var aningen slabbiga.

Det visade sig också att det är exakt tio år sedan jag var på min första festival! Det var St Galen i Schweiz och en uppvärmning inför kursen i rockfoto jag skulle gå en vecka senare. Både Biffy Clyro och 30 Seconds to Mars spelade på båda festivalerna. Jag hade inte med mig stora kameran utan kämpade på med en kompaktis, minns inte vilken… Inlägget ligger kvar på (super) gamla bloggen!

Kasabian på St Gallen 2010.