Climate Live 2021

 

För första gången på flera år har jag träningsverk i armarna efter att ha fotat. I helgen var jag på Climate Live och stod i diket i tre timmar och fotade 30 artister och talare. De flesta artister var det första gången jag fotade, andra har jag fotat tidigare. Nu känns det äntligen som man fått börja komma tillbaka till de gamla vanorna; bli eskorterad backstage tillsammans med en radda andra med dyr utrustning, bli runtskyfflad i diket, svära åt ljusdesignern, hylla ljusdesignern. Redigera bilder inpå småtimmarna. Göra dumma tabbar (om du vet att du ska fota 30 akter på tre timmar, överväg att ta med fler än ett minneskort)

Mest hade jag sett fram emot Royal Republic, men där är jag så bortskämd med att få tre låtar och stå en halvmeter ifrån artisterna att jag blev väldigt besviken på bilderna. Annars hade jag sett fram emot Victor Leksell som jag hört så otroligt mycket på radio det senaste året, Tusse och fler av artisterna som jag inte skulle komma iväg att fota annars. Några jag vill ha en ny längre chans att fota är Victor Leksell, Tjuvjakt, Maxida Märak, Danial Adrams-Ray, Omar Rudberg, Jon Henrik Fjällgren och Silvana Imam. Inte utan att man håller tummarna för Grönan nästa år.

”Men Lotta,” tänker ni nu. ”Har du gått och blivit hipp-hoppare eller?” Eh, nä, men jäklar va kul det är att fota på scenen. Å det måste ju vara okej att ha örat lite mot marken med, inte bara lyssna inåt.

Artister: First Aid Kit, Lars Winnerbäck, Melissa Horn, Victor Leksell, Sofia Jannok, Daniel Adams-Ray, Oscar Stembridge, Tjuvjakt, Tusse, Maxida Märak, Loreen, Markus Krunegård, Peter Jöback, Cherrie, Royal Republic, Omar Rudberg, Helen Sjöholm, Peg Parnevik, Beatrice Eli, Jon Henrik Fjällgren, Silvana Imam.

Talare: Greta Thunberg, Mitzi Jonelle Tan, Alasdair Skelton, Elleonora Ali Uddman, Julia Rensberg & Alva Fjellström, Adriani Maffioletti, Aysha Jones, Ida Edling Müller & Anton Foley, Kevin Mtai.

ClimateLive-Kungstradgarden2021__insta_002Greta Thunberg

ClimateLive-Kungstradgarden2021__insta_001

Cherrie

ClimateLive-Kungstradgarden2021__insta_003

Oscar Stembridge

ClimateLive-Kungstradgarden2021__insta_006

Peg Parnevik

ClimateLive-Kungstradgarden2021__insta_007

Tusse

ClimateLive-Kungstradgarden2021__insta_008

Victor Leksell

ClimateLive-Kungstradgarden2021__insta_009

Omar Rudberg

Läs hela inlägget och se fler bilder från Climate Live 2021 i Kungsträdgården på LiveNews.se.