Sammanfattning 2021

Att sammanfatta 2021 går lyckligtvis ganska fort, hellre mycket ointressant än mycket intressant lärde vi oss av 2020. Vi hade restriktioner på konserterna till den 29 september, efter det hann jag med två event innan nya restriktioner drog igång igen strax innan jul. 

Jag hann med min 1000:e konsert som fick bli The Hives i Kungsan och sedan Climate Live också i Kungsan. Mest gilla fick helt klart Omar bilderna från den konserten, det närmaste virala jag har blivit. Haha. Här är några av bilderna från ”året”/de två eventen i alla fall.

The Hives
Greta Thunberg
Omar Rudberg

Så livemusiken har ju inte varit så framträdande i år heller för mig. Men Spotify och p3 har gått varmt, P3 är perfekt när man inte orkar välja själv men vill höra lite ny musik. Så klart alldeles för lite rock, men det hittar in i bland i alla fall. Har du missat allt vad populärmusik handlar om i år så rekommenderar jag digilistans årssammanställning, riktigt bra och ett bra mått på vad som händer i världen vad gäller mainstream musik. 

När jag lyssnar tillbaka på mina mest spelade låtar blir jag tom lite sentimental. Det är inte dom som är mest spelade på min lista som jag tyckt varit bäst, så jag gör en egen lista! Haha. 

  1. Biffy Clyro hela platta ”the myth of happily ever After” https://youtube.com/playlist?list=PLShrpEtlTqC_jm6ds1ARYyC4ppEHVZwjZ 
  2. “I Would” med Lower than Atlantis (tre år gammal) https://youtu.be/I5KIEbPavKk 
  3. ”Typhoons” med Royal Blood (också hela plattan) https://youtu.be/k9SQ2xfHEiM 
  4. ”Sucker punch” med you me at six (också ett år gammal) https://youtu.be/pqir4Njfmj4 
  5. Så måste jag nog lägga med Ed Sheerans nya platta också. Den har inte hamnat på några av mina årslistor på Spotify, men det är för att man ändå hör det på radio hela tiden. 

Ett par av låtarna på listan ovan släpptes inte ens i år, detta beror på: jag lyssnar endel på Spotifys egna listor typ ”rock n run” när man är ute å går, något som gör att flera av låtarna har samma bpm och go. Det medför också att ett par låtar jag aldrig gillade letade sig in på listan över top 100, inte alltid man hann/orkade spola förbi dem. 

Annars så är min mest spelade grupp Astro, yes helt riktigt: k-pop bandet. Jag har överlägset flest spelade låtar med dem och de är mitt mest lyssnade på band. Se en hit här till exempel: https://youtu.be/XxlsLmHwCSk. Undrar du hur det kommer sig? Låt oss i så fall ta en fika, om inte annat så digital. Men det är direkt kopplat till att man hittar annat att fylla sin fritid med när man inte har några konserter.

Min mest lyssnade lista var tydligen Release radar, vilket är lite roligt och ett litet kvitto på hur mycket söker nytt hela tiden. Saker jag i börja av året aldrig trott att jag skulle få höra på den listan var Abba, Beatles, Nirvana och Led Z. Abba med nytt och som andra med remixer eller livespelningar. ”Nu släpper vi gamla bootlegs!” vill jag sammanfatt det med. Men mycket bra nytt har kommit i år. Här är min lista med de 260+ bästa nya låtarna från året: https://open.spotify.com/playlist/4Ith5oLoxbBizP1pEHsTEN?si=d0b3d112f818468b  

Numer jobbar jag heltid som anställd igen, skönt faktiskt och kul med kollegor att prata med. Så här om dagen satt jag i ett informellt teamsmöte. Bakom mig när jag sitter i möte har jag bland annat en skrytvägg med konsertbilder. Då frågade min kollega “Hur mycket saknar du det där?” och refererade till bilderna bakom mig. “Lite grann kanske” svarade jag. Men sedan tänkte jag efter. Jag tror jag igen har gått in i den där känslan att jag inte relaterar till det. Jag tänker inte på det, jag har stängt av det. Det är som att drömma om att “Det här ska jag göra när jag är miljardär”, “När jag är på min mars koloni” eller annat som är så stort eller långt borta att man inte kan riktigt relatera till det.

Det blev några konserter i år i alla fall. Man håller ju krampaktigt fast i tanken på Biffy på Alla Hjärtans Dag och Lolla i sommar. Det är som att ha ett tänt stearinljus precis framför munnen, man vågar inte andas, man vågar inte tänka tanken ens. Man bara hoppas att det ska gå vägen och stirrar på ljuset med uppspärrade ögon för att se minsta förändring i luftflödet och försöker att andas genom gälarna.