Jag ska gå kurs!

Åååå!

Jag har anmält mig på en fotokurs! Det ska bli så himla roligt och spännande! Det är Fotografering II: Bild, helgworkshop på Fotografiska om några helger. Jag är ju ganska utvecklingsmotiverad och det var därför jag startade bloggen för snart två år sedan. (första inlägget 11 juni 2009) Man lär sig ju alltid jättemycket och så är det roligt att träffa andra med samma intresse och framförallt att lyssna på någon som verkligen kan. Göran Segeholm håller i kursen, han har skrivit boken ”Konsten att ta vinnande bilder” som jag har läst någon gång under min eviga jakt på kunskap. Har för mig att den var bra, den åker ner i väskan för det blir till att läsa den igen.

Det ska bli helt galet spännande och det är skönt att ha det där pirret i kroppen igen. Lite ”oj, undrar om jag har tagit mig vatten över huvudet nu” för det är ju faktiskt en fortsättningskurs och jag har inte gått just den grundkursen, men det kändes som att jag hade koll på det mesta i Bild I kursen och jag kämpar hellre helt galet hårt för att fatta istället för att sitta och få tråkigt. Hellre att man får använda varenda hjärncell än att man börjar titta på båtarna utanför fönstret. Chansen finns att det blir lite av båda med tanke på min förmåga att koncenterara mig på sistone. :/

Danko Jones på Debaser MedisKursen är inriktad på att hitta sin bildstil och man får prova massa olika typer av foto. Man kan ju säga att jag har hittat min genre… litegrann sådär. :) men jag känner att den är alldeles för snäv. Jag kommer aldrig att överge rockfotot och det är det jag gillar mest. Men man måste hitta inspiration på fler ställen och fler tekniker. Jag har fått lite skyglappar. Jag fotade faktiskt lite stileben, får man nog kalla det, i söndags. Inspirationen slog mig. Eller var det så att den klubbade mig och drog ut mig i skogen i håret? Jag kunde inget göra för att stå emot den och några av bilderna blev precis som inspirationen som slog mig ville ha dem. Men jag är inte redo för att publicera de bilderna även om några blev helt okej.

Så se det här lite som en varning, det kan komma små inslag av foto i framtiden som inte har med rock att göra. (Gudbevars) men det blir nog ett minimum! :)

Jag sitter sällan still i mitt sinne och väntar, jag har nu (som vanligt) tre stora projekt på gång på fritiden. Men två av dom har ganska lång deadline så det är ok. Jag håller på att ta fram en helt ny hemsida till Make Believe Studios, något som har genererat ett annat stort sidoprojekt, men före det kommer MBS hemsidan. Men det närmsta stora projektet är i full gång och jag hoppas hinna sitta massor med det i helgen, det är för Festivalphoto och det enda av projekten som involverar fler människor än mig, så det är det enda där jag har krav på mig från fler håll än mig själv. Men det är spännande! Roligt att jag har tre hemside projekt på gång och alla handlar om foto… :o)

Jag har börjat samla på mig lite namn på andra fotografer jag gillar och som inspirerar mig. Tipsa mig gärna om namn, portfolios och bloggar! Legender som nybörjare funkar lika bra! (Ja, även din egen)